Companii

ZF Who’s who in business România. Astăzi, Sorin Timuş, Hochland România

ZF Who’s who in business România. Astăzi, Sorin...

Autor: Adelina Mihai

21.08.2015, 00:03 1741

Sorin Timuş (45 de ani), un executiv care lucrează de 11 ani pentru producătorul de brânzeturi Hochland România, a fost numit în funcţia de director general al companiei în toamna anului 2013. El şi-a început cariera în cadrul companiei în 2004, ca director de vânzări, iar în primăvara anului 2013 a fost promovat ca director general adjunct.

Anterior, Timuş a lucrat timp de trei ani pentru Johnson Wax, producător american de produse pentru îngrijirea locuinţei.

De profesie inginer, Timuş este absolvent al Universităţii „Dunărea de Jos“ din Galaţi, iar în 2013 – anul în care a fost promovat de două ori – a finalizat cursurile programului de Executive MBA oferit pe piaţa locală de austriecii de la WU Executive Academy (Vienna University of Economics and Business).

Anul trecut, germanii de la Hochland au avut în România o cifră de afară 217,6 milioane de lei (nivel cu 0,7% mai mare faţă de anul 2013), un profit net de 12,8 milioane de lei (cu 35% mai mult ca în 2013) şi un număr mediu de 334 de salariaţi, potrivit datelor publicate de companie în bilanţul depus la Ministerul de Finanţe.

Cu două unităţi de producţie locale, la Sighişoara şi la Sovata, Hochland România este lider pe piaţa brânzeturilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO