♦ Una dintre principalele provocări din sistemul energetic local este scăderea consumului, lucru care aruncă un semn de întrebare asupra viabilităţii investiţiilor în noi unităţi de producţie ♦ Centrele de date sunt văzute ca viitoarea specie de mari consumatori de energie ♦ Ce poate face România pentru a le aduce aici? Aflaţi la ZF Power Summit, 26-28 februarie. Trei zile. Totul despre energie.
Mihai Manole, managing partner al Tema Energy, Stephen Beard, global head of data centers, Knight Frank, şi Cosmin Georgescu, CEO ClusterPower, participă în calitate de speakeri la cea de-a 14-a ediţie a ZF Power Summit pentru a discuta deschis despre centrele de date şi ce poate face România pentru a atrage pe plan local investiţii în astfel de active.
Care este situaţia la nivel european privind centrele de date, care este consumul lor de energie, ce îi determină pe investitori să aleagă o ţară sau alta pentru realizarea acestor proiecte? Acestea vor fi câteva dintre temele de discuţii care vor fi abordate pentru o mai bună înţelegere a oportunităţii pe care centrele de date o aduc pentru creşterea consumului de energie pe plan local.
Anul trecut, ZF Power Summit a însemnat trei zile de eveniment, peste 75 de speakeri şi 20 de ore de transmisie live, peste 250 de participanţi în fiecare zi de conferinţă.
Anul acesta ducem mai departe ambiţia de a avea un eveniment complet, cu trei zile dedicate celor mai fierbinţi teme din energie, pe care le vom dezbate alături de unii dintre cei mai buni specialişti din piaţă.
La început de an 2025, după un final de 2024 care a dus la reaşezarea forţelor pe plan regional prin tranzacţii surpriză, Ziarul Financiar, prin ZF Power Summit, vrea ca alături de cei mai buni specialişti din domeniu să pună pe masă idei concrete de creştere, mutând optica spre regiune.
Astfel, tema pentru anul acesta depăşeşte graniţele locale şi este menită să sondeze oportunităţi regionale de creştere şi de colaborare în domeniul energiei. ZF Power Summit 2025 va avea ca scop, pe parcursul a trei zile de conferinţă, să răspundă la o întrebare: Power to the Region: cum transformăm tranziţia energetică în competitivitate pentru industrie şi oportunităţi de dezvoltare.
Marea Neagră, gazul din ea şi potenţialul ei eolian sunt aici. Proiectele nucleare sunt aici. Startul operaţiunilor comerciale din cadrul terminalului GNL (gaz natural lichefiat) Alexandroupolis (Grecia) deschide piaţa către alte resurse. Polonia, la rândul său, investeşte susţinut în capacitatea sa de import de gaze prin intermediul terminalelor GNL şi este cu ochii pe achiziţii şi investiţii. Dinamismul este fără precedent, dar cum se integrează aceste proiecte naţionale într-o logică de bunăstare a regiunii?
Aflăm la ZF Power Summit 2025, 26-28 februarie. Trei zile. Totul despre energie.