Companii

Ziarele americane in declin

09.03.2001, 00:00 15



New York Times Co., compania care editeaza cotidianele New York Times si Boston Globe, a anuntat, la inceputul acestei saptamani ca profitul realizat in primul trimestru va fi mult mai mic decat cel previzionat, datorita unei diminuari drastice a incasarilor din publicitate si incetinirii cresterii economice din Statele Unite, informeaza CNN.

Conducerea firmei a declarat ca va elabora un plan de reducere a costurilor operationale, pentru a-si imbunatati profitabilitatea.

Trustul media, care cuprinde, pe langa cotidianele mentionate, alte 15 publicatii si mai multe posturi de radio si televiziune, a anuntat ca profitul operational din primul trimestru se va cifra intre 0,35 si 0,38 $/actiune.

Analistii de pe Wall Street estimau un profit mediu de 0,45 $/actiune, potrivit unui studiu realizat de agentia de cercetare a pietei First Call.

Planul de reducere al costurilor care va fi aplicat in acest an cuprinde printre altele: reducerea costurilor de tiparire prin micsorarea dimensiunilor paginilor la 8 dintre ziarele detinute, utilizarea parteneriatului format cu Knight Rider si Advance Publications in vederea cresterii eficientei serviciului de informatii referitoare la achizitiile planificate de companie.

De asemenea, firma intentioneaza sa diminueze costurile operationale ale diviziei de Internet, New York Times Digital si sa reduca cheltuielile salariale.

De asemenea, compania si-a modificat planul de investitii pentru 2001, de la 130-150 de milioane de dolari preconizate initial, pana la 90-100 de milioane.

Declinul economiei americane a afectat majoritatea trusturilor media din Statele Unite, inca de la sfarsitul anului trecut.

Dow Jones & Co., editorul cotidianului financiar Wall Street Journal, a anuntat in decembrie o revizuire a profiturilor trimestriale, datorata diminuarii cererii pentru spatii publicitare.

Presedintele companiei, Peter Kann, a declarat ca micsorarea numarului de oferte publice initiale a afectat veniturile obtinute din publicarea anunturilor financiare, estimand ca, si in acest an, volumul de publicitate va fi mai redus, in special in primul semestru.

Nici compania Tribune Co., care publica cotidianele Chicago Tribune si celebrul Los Angeles Times, nu a reusit sa obtina castigurile estimate, tot din cauza scaderii veniturilor publicitare.

Peter Chernin, vicepresedintele gigantului media News Corp., a remarcat o diminuare a cererii de publicitate in cadrul tuturor diviziilor trustului, in cadrul caruia sunt incluse canalele de televiziune Fox TV, BSkyB si cotidianul New York Post.

Oficialul consortiului a declarat ca "concurenta este foarte dura pe aceasta piata, iar noi trebuie sa fim foarte atenti pentru a ne mentine pozitia".

Bridge Information Systems, unul dintre cei mai mari furnizori internationali de informatii financiare in timp real, intentiona sa depuna o cerere de intrare in reorganizare judiciara, la inceputul lunii trecute.

Compania americana a reusit sa castige sprijinul majoritatii creditorilor, care au fost de acord sa renunte la datorii in valoare de aproximativ 375 de milioane de dolari.

Intrarea in procedura de reorganizare este o componenta a planului de redresare financiara propus de societatea americana, prin care se urmareste reducerea semnificativa a costurilor si evitarea falimentului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO