Companii

Ziarul Financiar va lansa în luna octombrie o nouă ediţie a catalogului ZF TOP tranzacţii. Este cea mai cuprinzătoare analiză de profil, ce va aduna în total aproape 450 de deal-uri. Sportul e pe radarele tuturor, fonduri de private equity, companii româneşti sau antreprenori

Ce domenii atrag atenţia investitorilor?

Ziarul Financiar va lansa în luna octombrie o nouă...

Autor: Cristina Roşca

24.10.2022, 00:07 246

Sportul a fost în ultimul an unul dintre domeniile care s-au aflat pe radarele investitorilor activi în România. Atât fondurile de private equity, cât şi companiile autohtone au făcut tranzacţii în această industrie, iar motivul din spatele eferves­cenţei e acela că loc există doar de creştere şi de consolidare.

Astfel, cel mai mare jucător a fost cumpărat anul acesta de un fond de private equity. Un alt investitor finan­ciar, de această dată local, a achizi­ţionat al doilea actor din industria sălilor de fitness. Apoi, au urmat o serie de tranzacţii de tip bolt-on. Medlife, o afacere antrepre­norială româ­nească, şi-a completat şi ea portofoliul cu o reţea de săli de sport, într-o perioadă în care wellnessul e pe buzele tuturor.

Acest interes are loc în contextul în care doar 7-8% din totalul românilor practică sport săptămânal, faţă de 70-80% în ţările nordice, potrivit unor cifre oferite anterior de executivii din industria echipamentelor sportive. Discrepanţa arată, în primul rând, subdezvoltarea pieţei locale. În al doilea rând însă, indică potenţialul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO