Companii

ZIUA MUNCII. Prima fotografie neretuşată a României muncitoare: cât de mulţi suntem la stat şi la privat

ZIUA MUNCII. Prima fotografie neretuşată a României...

Autor: Corina VÂRLAN, Alexandra PELE

30.04.2014, 11:27 1620
1 Mai, ZIUA MUNCII, a devenit în ultimii ani o sărbătoare a consumului, cinstită prin zile libere, grătare, plecări la mare sau la munte, mici şi bere. Munca în România a rămas într-o zonă obscură, cu multe raportări semi-oficiale, necentralizate şi neasumate public de nimeni. Pentru oficiali, munca legală a devenit aproape la fel de greu de raportat precum munca la negru.
 
De ZIUA MUNCII, Gândul vă prezintă, în premieră, o analiză detaliată a evoluţiei din ultimii doi ani a numărului real de salariaţi de pe piaţa muncii din România. Câţi angajaţi depind de lefurile de la stat? Care sunt cele mai practicate meserii din fiecare judeţ?
 
Ce profesii au ajuns pe cale de dispariţie în România? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care campania „ZIUA MUNCII" îşi propune să răspundă pe parcursul următoarelor zile.
ZIUA MUNCII este o campania Gândul de 1 Mai, prin care vă vom prezenta o fotografie completă şi neretuşată a pieţei muncii din România. Câţi angajaţi plătitori de taxe există în realitate în România? Câţi bugetari există în acest moment? Cât de dependenţi sunt românii de stat şi care sunt judeţele unde principalii angajatori sunt instituţii publice, şi nu companii private? Care sunt cele mai cerute meserii acum în România şi, foarte important, este pregătit sistemul de educaţie din România să livreze absolvenţi capabili să-şi găsească un job în funcţie de necesităţile pieţei muncii? Sunt câteva întrebări esenţiale cărora campania ZIUA MUNCII le va da un răspuns pe parcursul acestor zile.
 

Citiţi articolul integral pe www.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO