Companii

Zona Barbu Văcărescu se aglomerează şi mai mult. Fondul de investiţii NEPI extinde mallul Promenada şi construieşte lângă acesta o clădire de birouri de 30.000 mp. UPDATE: Poziţia NEPI Rockcastle

Zona Barbu Văcărescu se aglomerează şi mai mult....

Autor: Bogdan Alecu

28.06.2018, 00:08 6992

Sud-africanii de la NEPI Rockcastle vor demara anul acesta o investiţie de cel puţin 50 mil. euro în extinderea mallului Promenada din zona Barbu Văcărescu alături de o nouă clădire de birouri.

UPDATE: Poziţia Nepi Rockcastle. 
 
Reprezentanţii grupului NEPI Rockcastle spun că investiţia în extinderea mall-ului Promenada se ridică la 165 de milioane de euro, dar autorizaţiile pentru a realiza această extindere nu au fost încă obţinute. 
 
”Este un proces îndelungat şi nu putem estima data la care va fi finalizat acest proces”. 
 
ZF a scris că Fondul de investiţii sud-african NEPI Rockcastle revine în cursa birourilor din zona Floreasca-Barbu Văcărescu şi va demara în perioada imediat următoare atât ex­tin­derea mallului Promenada, cât şi clădirea de birouri ce va fi integrată în centrul comercial.

Potrivit unor informaţii din piaţa imo­bi­liară sud-africanii au obţinut de la primărie au­to­rizaţiile necesare demarării proiectului de care se discută încă din 2015. Cel mai probabil, investiţia care se va ridica la cel puţin 50 mil. euro va fi gata spre finalul anului următor sau în 2020. Cea mai spectaculoasă componentă a proiectului o reprezintă faptul că extinderea va dis­pune de o parcare ce se va întinde pe şapte eta­je în subteran, cea mai adâncă din România.

Extinderea va adăuga 34.000 mp închiriabili pen­­tru retail celor 40.400 mp existenţi, iar clă­di­rea de birouri integrată va avea o suprafaţă ma­xi­­mă de 30.000 mp închiriabili. Astfel, NEPI Roc­k­castle va reveni în cursă alături de Global­worth care a anunţat că va demara do­­uă noi clădiri de birouri în zonă - Globalworth Square lângă Globalworth Plaza şi Green Court D.

Promenada Mall va ajunge astfel la o suprafaţă de peste 70.000 mp, iar în spaţiul suplimentar vor intra retaileri de modă, un cinematograf şi zone de divertisment, precum şi aproape 2.000 de locuri de parcare pentru rezidenţi şi pentru angajaţi. Termenul anunţat iniţial pentru livrare era 2018.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO