Companii

Zona Bran-Moieciu, polul turismului rural românesc, afaceri de doar 10 mil. euro din cazare

Zona Bran-Moieciu, polul turismului rural românesc,...

Autor: Mirabela Tiron

23.10.2018, 00:07 1519

Zona Bran-Moieciu, un pol al turismului rural românesc şi o atracţie prin Castelul Bran, a generat afaceri de doar 10 milioane de euro din cazare anul trecut (datele oficiale), mai puţin decât un singur hotel de cinci stele din Capitală, potrivit unei analize a ZF, pe baza informaţiilor  de la Regis­trul Comerţului. În ultimii ani, Bran-Moieciu a devenit alternativa la staţiunile de pe Valea Prahovei, date fiind noi­le structuri de cazare apărute, de la hoteluri la pensiuni/ vile şi căsute

de vacanţă. Operatorii de turism spun că cererea pentru cazare în această zonă este foarte mare, greu se gă­sesc camere în sezonul de iarnă sau în vacanţele copiilor.

Paradoxal însă, Statistica numără doar 170.000 de sosiri ale vizitatorilor în structurile turistice din Bran-Moieciu (doar 465 de turişti zilnic în medie - calcule ZF), adică 14% din numărul total de vizitatori cazaţi în toate structurile din judeţul Braşov.

Cu toate acestea, Castelul Bran, principala atracţie din zonă, a atras 850.000 de vizitatori plătitori anul trecut, semn că afluxul de turişti este mai mare în aceste localităţi. 

Tot Statistica numără doar 300 de unităţi de cazare în această zonă, cu 6.100 de locuri de cazare, dublu faţă de 2008. De altfel, şi în Limanu (Vama Veche) statul spune că au fost doar 16.000 de sosiri în total în unităţile de ca­zare) în ianuarie-august anul acesta, adică doar 106 tu­rişti în medie pe zi. Nici Ministerul Turismului şi nici ANAF nu au răspuns solicitării ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO