Companii

„Zona Dornelor e ţara laptelui. Fabricile erau importante, nu degeaba au fost construite“

„Zona Dornelor e ţara laptelui. Fabricile erau...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

14.01.2014, 00:06 135
Deciziile grupului francez Lactalis de a închide o parte din fabricile de procesare a laptelui din judeţele Suceava şi Neamţ au fost luate fără ca autorităţile locale să fie anunţate deşi măsurile au afectat câteva sute de angajaţi, spun reprezentanţii primăriilor din Vatra Dornei şi Şaru Dornei.
 
„Aceste fabrici erau foarte importante. Aici e ţara laptelui, doar nu s-au făcut degeaba aceste fabrici acum 50-60 de ani. Cea mai bună brânză se face aici. Noi nu am ştiut că vor închide fabrica şi oricum nu cereau aprobare pentru că este o firmă privată. (...) E o zonă defavorizată şi nu putem face nimic. Dacă am lua-o noi (locuitorii comunei -  n. red.), am şti ce să facem cu ea, dar nu avem bani“, spun reprezentanţii primăriei comunei Şaru Dornei, unde grupul Lactalis deţine două unităţi de procesare a laptelui: una în satul Şaru Dornei şi cealaltă în Neagra Şarului.
 
Ziarul Financiar a scris la finalul săptămânii trecute despre decizia grupului francez de a închide mai multe secţii de producţie a lactatelor din judeţele Suceava şi Neamţ, anunţul fiind publicat în Monitorul Oficial.
 
Şi fermierii din zonă sunt afectaţi
 
Anul trecut, francezii au decis să desfiinţeze secţia de fabricare a untului din fabrica din Vatra Dornei, să desfiinţeze secţia de fabricare a produselor lactate şi a brânzeturilor din Dorna Cândrenilor, să oprească producţia de lactate şi brânzeturi din Târgu-Neamţ şi să desfiinţeze două secţii de prelucrare a laptelui din comuna Şaru Dornei, potrivit datelor din Monitorul Oficial. Lactalis nu a trimis până ieri o poziţie oficială privind închiderile de fabrici din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO