· Într-o piaţă dinamică, unde se estimează o creştere a preţurilor locuinţelor cu 10-15% în marile oraşe, tehnologiile emergente devin esenţiale pentru a menţine competitivitatea;
· Conferinţa Acceleratorul în Imobiliare (API) pune accentul pe inovaţie şi adaptare la schimbările tehnologice şi economice careinfluenţează sectorul, prin soluţii şi strategii concrete;
· “Într-un peisaj economic aflat în continuă schimbare, digitalizarea nu este un lux, este o necesitate pentru a rămâne competitiv în industria imobiliară. Tehnologia şi platformele inovative permit agenţilor imobiliari să facă faţă chiar şi celor mai exigente cerinţe ale clienţilor. Jucătorii din domeniu care vor înţelege aceste aspecte vor fi cei care domină piaţa”, a declarat Alex Printz, cofondator al Acceleratorului de Performanţă în Imobiliare;
· Evenimentele în domeniul imobiliar cum este cel de la Timişoara pun accent tocmai pe avantajele folosirii acestor instrumente şi metode inovative şi tehnologice de a derula eficient tranzacţiile imobiliare, în favoarea ambelor părţi, agenţi şi clienţi”, a declarat Răzvan Marinescu, cofondator al Acceleratorului de Performanţă în Imobiliare.
De la AI la platforme inteligente de analiză, viitorul industriei imobiliare este dictat de tehnologie. Noile tendinţe şi cum se performează agenţiile imobiliare cu ajutorul acestor tehnologii se vor analiza pe parcursul celei de-a 2-a ediţii a conferinţei Acceleratorul Imobiliar care are loc la Timişoara, pe 20 februarie, la Venue Events (Str. Divizia Nouă Cavalerie 34).
Peste 350 de lideri şi experţi din industria imobiliară, antreprenori şi inovatori se reunesc, astfel, pentru a dezbate cum tehnologiile şi strategiile inovatoare transformă modul în care agenţii imobiliari îşi desfăşoară activitatea şi se adaptează schimbărilor rapide din sector.
Temele centrale ale evenimentului vor acoperi informaţii necesare activităţii din real estate şi oportunităţie pe care le au agenţii pentru a performa în acest domeniu:
· Tehnologie şi digitalizare în imobiliare;
· Strategii inovatoare de vânzări şi marketing;
· Viitorul platformelor în domeniu.
Accesul la eveniment este gratuit, prin înscriere online.
“Într-un peisaj economic aflat în continuă schimbare, digitalizarea nu este un lux, este o necesitate pentru a rămâne competitiv în industria imobiliară. Tehnologia şi platformele inovative permit agenţilor imobiliari să facă faţă chiar şi celor mai exigente cerinţe ale clienţilor. Jucătorii din domeniu care vor înţelege aceste aspecte vor fi cei care domină piaţa. Este timpul să spargem barierele din imobiliare”, a declarat Alex Printz, cofondator al Acceleratorului de Performanţă în Imobiliare.
“Vânzările în real estate vor depinde tot mai mult de capacitatea agenţilor de a profila clienţii cu precizie. Vor avea de câştigat acei agenţi profesionişti care folosesc metode prin care se analizează rapid informaţii despre preferinţele şi comportamentul potenţialilor clienti, oferind rapid soluţii personalizate şi relevante, în funcţie de nevoile acestor clienţi. Într-o piaţă competitivă, succesul va aparţine celor care îmbină empatia umană cu puterea tehnologiei. Evenimentele în domeniul imobiliar cum este cel de la Timişoara pun accent tocmai pe avantajele folosirii acestor instrumente şi metode inovative şi tehnologice de a derula eficient tranzacţiile imobiliare, în favoarea ambelor părţi, agenţi şi clienţi”, a declarat Răzvan Marinescu, cofondator al Acceleratorului de Performanţă în Imobiliare.
Cine înţelege mintea clientului, controlează vânzarea.80% dintre deciziile de cumpărare se iau emotional şi doar 20% raţional.
Tehnologiile emergente şi importanţa lor în imobiliare
Adoptarea inteligenţei artificiale şi a instrumentelor digitale redefineşte modul în care se analizează, tranzacţionează şi gestionează proprietăţile. Într-o piaţă dinamică, unde se estimează o creştere a preţurilor locuinţelor cu 10-15% în marile oraşe, tehnologiile emergente devin esenţiale pentru a menţine competitivitatea.
Inteligenţa artificială şi alte instrumente digitale sunt pilonii care vor modela viitorul industriei imobiliare. De exemplu, utilizarea AI pentru analiza comportamentului consumatorilor permite agenţiilor imobiliare să creeze oferte personalizate în timp real, crescând astfel satisfacţia clientului şi eficienţa proceselor de vânzare. De asemenea, AI îmbunătăţeşte managementul echipelor prin automatizarea sarcinilor administrative şi furnizarea de rapoarte detaliate, care permit agenţilor să se concentreze pe activităţile strategice. Implementarea acestor soluţii va accelera adaptarea agenţiilor la noile cerinţe ale pieţei şi va creşte performanţa acestora pe termen lung.
“A oferi fluiditate procesului de achiziţie a unei proprietăţi este soluţia care anticipează creşterea rapidă şi sustenabilă într-un 2025 cu o piaţă imobiliară aflată în continuă schimbare şi extrem de diversă. Cumpărătorii de astăzi un mai vor drumuri inutile la bănci şi întâlniri interminabile cu brokeri”, a declarat Andrei Cazacu, National Development Manager Imobiliare.ro Finance. Acesta va detalia, în cadrul evenimentului de la Timişoara, care sunt soluţiile complet automatizate care duc la aprobarea rapidă a oricărui credit.
“Integrarea soluţiilor imobiliare de brokeraj şi a CRM-urilor poate transforma modul în care interacţionezi cu clienţii, oferindu-le o experienţă mai rapidă, mai personalizată şi mai eficientă”, a adăugat Andrei Cazacu.
Agenţiile imobiliare care au implementat sisteme CRM bazate pe AI au observat o creştere de 15% a ratei de închidere a tranzacţiilor.
Lucian Bele, fondator Immoflux CRM, va explica la Timişoara impactul AI asupra gestionării relaţiilor cu clienţii, iar Doru Pelivan, fondator eduKiwi, va aborda strategiile de marketing digital care schimbă regulile jocului în real estate.
“Viitorul platformelor CRM în domeniul imobiliar se îndreaptă spre automatizare şi inteligenţă artificială, facilitând o gestionare mai eficientă şi personalizată a relaţiilor cu clienţii. Aceste platforme vor integra din ce în ce mai multe funcţii de analiză predictivă, care vor ajuta agenţii imobiliari să anticipeze nevoile clienţilor şi să ofere soluţii mai rapide şi mai adaptate. De asemenea, CRM-urile vor pune accent pe mobilitate şi accesibilitate, permiţând agenţilor să îşi gestioneze portofoliul şi să comunice cu clienţii de oriunde, prin intermediul dispozitivelor mobile”, a menţionat Lucian Bele, fondator Immoflux CRM.
Studiile de caz confirmă rata de succes mare în tranzacţiile imobiliare datorată tehnologiei
Statistici recente arată că 30% dintre cumpărători au utilizat tururi virtuale pentru vizionarea proprietăţilor. Astfel, s-a redus timpul de decizie şi s-a optimizat experienţa clientului. La Acceleratorul Imobiliar, participanţii vor avea acces la studii de caz concrete despre succesul acestor instrumente şi vor avea ocazia să descopere cum AI-ul şi alte instrumente digitale sunt folosite de către jucători de top şi cum pot fi integrate în afacerile imobiliare, pentru a câştiga un avantaj competitiv clar.
La conferinţa Acceleratorul în Imobiliare vor fi prezenţi jucători importanţi ai comunităţii locale.
În România, conform datelor oficiale, activează circa 10.000 de agenţi imobiliari.
În 2024, la nivel naţional, potrivit unui raport al Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobilară, s-au tranzacţionat peste 640.334 de imobile, incluzând case, apartamente şi terenuri, cu circa 8.500 mai multe decât în 2023. În topul tranzacţiilor la nivel de judeţe primele trei locuri sunt ocupate de Bucureşti, Ilfov şi Braşov. Judeţul Timiş se află pe locul 6 cu un număr de 29.990 imobile vândute în 2024, în creştere cu 460 de tranzacţii faţă de 2023.
Volumul total al tranzacţiilor imobiliare a fost de circa 730 de milioane de euro, în 2024.
****
Despre: Acceleratorul de Performanţă în Imobiliare (API) este un program inovator şi unic pe piaţa românească, creat pentru a transforma modul în care profesioniştii din imobiliare îşi dezvoltă afacerile. Fondat de experţii în imobiliare, leadership şi management Răzvan Marinescu şi Alex Printz, API oferă o abordare holistică şi integrată pentru antreprenorii din domeniu şi pentru cei care doresc să intre în real-estate. API aduce o soluţie la cheie pentru o piaţă în continuă schimbare, abordând toate aspectele necesare unei afaceri de succes: de la generarea de lead-uri şi marketing, până la optimizarea proceselor de vânzare şi managementul echipelor. Participanţii beneficiază de acces la know-how avansat, mentorat, suport direct din partea liderilor din industrie şi o comunitate puternică de profesionişti.
Facebook: @masterinreprezentare
LinkedIN: @acceleratorulimobiliar
Website: www.masterinreprezentare.ro
Informaţii suplimentare:
Alecsandra Costin: Mobil: 0764 449 916; E-mail: alecsandra@2032communication.com
Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels