Constructii & Imobiliare

Accident cu un mort şi doi răniţi pe şantierul clădirilor parcului Hermes Business Campus construit de grecii de la Octagon

Accident cu un mort şi doi răniţi pe şantierul...

Autor: Bogdan Alecu

16.12.2015, 14:13 4431

Trei muncitori au căzut de pe o schelă amplasată pe exteriorul unei clădiri de birouri din cadrul complexului Hermes Business Campus din Pipera, proiect construit de grecii de la Octagon. Unul dintre cei trei a decedat în timp ce ceilalţi doi au fost transportaţi de urgenţă la Spitalul Floreasca. Inspectori ai ITM Bucureşti au mers la locul accidentului pentru a verifica împrejurările şi cauzele producerii accidentului de muncă. Contactaţi telefonic, reprezentanţii Octagon nu au confirmat dar nici infirmat şi nu au dorit să comenteze informatia.  În centrul Hermes Business Campus a închiriat anul trecut 1.400 mp nemţii de la DB Schenker pentru un centru de servicii, iar spaţiul va creşte în viitor la 6.000 mp închiriaţi.

Printre proiectele de construcţii la care lucrează în pre­zent Octagon se numără ultimele două clădiri ale parcului de afa­ceri Hermes Business Campus, dezvoltat de belgienii de la Atenor, precum şi două imobile de birouri lângă Pasajul Basa­rab, în cadrul proiectului Orhideea Towers, ridicat de austriecii de la CA Immo.

Octagon, companie controlată de oamenii de afaceri Alexandros Ignatiadis şi Paschalis Paganias, estimează pentru anul acesta o cifră de afaceri de circa 30 de milioane de euro, cu 130% mai mare comparativ cu 2014.

Octagon, care este pe piaţă de 10 ani, are în prezent peste 200 de angajaţi.

Printre proiectele din România în cadrul cărora Octagon a lucrat în ultimii ani se numără construcţiile geotehnice şi pereţii mulaţi pentru pasajul subteran de la Piaţa Presei Libere din Bucureşti, un pasaj peste calea ferată la Craiova, realizarea piloţilor foraţi pentru primul lot al autostrăzii Nădlac-Arad şi pentru lotul al doilea al autostrăzii Lugoj-Deva. De asemenea, compania a bifat lucrări şi la mai multe proiecte de birouri, printre care Hermes Business Campus al belgienilor de la Atenor, respectiv Green Court al suedezilor de la Skanska.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO