Constructii & Imobiliare

AdePlast: Industria de peste 100 mil. euro a polistirenului poate fi distrusă prin adoptarea unui act normativ în construcţii

AdePlast: Industria de peste 100 mil. euro a...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

27.01.2017, 12:57 2313

Producătorul de materiale de construcţii AdePlast susţine că există în plan adoptarea unui act normativ nou în construcţii, care are ca scop menirea să excludă folosirea polistirenului în lucrările de termoizolaţii, o industrie de peste 100 de milioane de euro. AdePlast a redactat o scrisoare deschisă adresată Guvernului României.

“Sub pretextul unei cerinţe considerate fundamentale pentru «securitatea la incendiu», Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice împreună cu Ministerul de Interne intenţionează să introducă un normativ de securitate la incendiu a construcţiilor, Indicativ P118/1, care să fie obligatoriu la proiectarea şi realizarea construcţiilor noi şi la lucrările de intervenţie asupra construcţiilor existente, indiferent de forma de proprietate, destinaţie, categorie şi clasa de proprietate sau sursa de proprietate”, explică AdePlast.

Compania reclamă faptul că actul normal nu defineşte materialele utilizabile cu denumirile lor tehnice şi comerciale, ci prin încadrarea în anumite clase de reacţie la foc, şi nu impune o clasă de reacţie la foc a unui termosistem ca un tot unitar, ci a tuturor materialelor componente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO