Constructii & Imobiliare

Adrian Viman, fost CEO al Kaufland România şi Kaufland Germania, şi Ciprian Lăduncă, membru în Comitetul Reprezentanţilor al Fondului Proprietatea, intră în boardul Meta Estate Trust, companie din piaţa imobiliară locală

Adrian Viman şi Ciprian Lăduncă

Adrian Viman şi Ciprian Lăduncă

Autor: Cristina Bellu

09.03.2022, 12:40 664

Adrian Viman, cunos­cut ca executivul care a condus business-ul Kaufland România pentru o perioadă de nouă ani, s-a alăturat boardului Meta Estate Trust, companie din piaţa imobiliară românească, care îi are printre fondatori pe Eugen Voicu, acţionarul majoritar al Certinvest şi pe Ionuţ Nicolescu, preşedintele SVN România.

„În contextul în care avem în vedere listarea companiei pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, printr-un IPO, în următoarele luni, am considerat firească numirea unui Consiliu de Administraţie, asumându-ne astfel standardele de guvernanţă corporativă pentru o companie listată pe piaţa principală”, spune Eugen Voicu, Co-fondator Meta Estate Trust.

Adrian Viman este unul dintre cei mai performanţi executivi români, inclusiv pe plan internaţional. Acesta a condus timp de nouă ani business-ul Kaufland România, pentru ca mai apoi să preia mandatul de CEO şi preşedinte al Consiliului de Administraţie în cadrul Kaufland Germania.

În urma experienţei dobândite, Adrian Viman a ales să fie antreprenor în domenii precum real estate şi industria de wellness, unde dezvoltă pe plan local reţeaua de săli de fitness Clever Fit în sistem de franciză.

„Motivul pentru care m-am alăturat companiei, atât în cadrul echipei, cât şi din poziţia de investitor, vine în contextul în care modelul de business propus este unul inovator, cu o agilitate ridicată, capabil să permită o dezvoltare flexibilă indiferent de contextul economic şi geo-politic al pieţei locale”, spune Adrian Viman.

Recent, în Consiliul de Administraţie al companiei s-a alăturat şi Ciprian Lăduncă, cu statutul de membru independent.

El a deţinut poziţii de top în companii locale, precum cea de Director Financiar şi Director General Adjunct timp de peste opt ani în cadrul Metropolitan Life, al doilea cel mai mare asigurator de viaţă din piaţa locală.

Ciprian Lăduncă este membru în Capital Markets & Financial Services TF în AmCham (Camera Americană de Comerţ în România) şi în Coaliţia pentru Dezvoltarea României, precum şi membru al Asociaţiei Administratorilor Independenţi, membru al Aspen Institute România, membru al Comitetului Director al United Way, precum şi membru în Comitetul Reprezentanţilor al Fondului Proprietatea.

„Modelul de business şi obiectivele ambiţioase ale Meta Estate Trust de a democratiza piaţa locală de real estate şi de crea un instrument financiar care oferă lichiditate prin listarea pe piaţa de capital sunt principalele aspecte care m-au convins să mă implic activ în acest proiect. De asemenea, echipa multidisciplinară ce stă în spatele Meta Estate Trust este o confirmare, în plus, că business-ul companiei este unul solid şi cu un mare potenţial”, spune Ciprian Lăduncă.

Compania beneficiază şi de suportul unui Advisory Board format din din cinci acţionari al cărui Preşedinte este Ilinca Von Derenthall, Director Independent, Preşedinte al Comitetului Reprezentanţilor, Fondul Proprietatea.

Potrivit lui Eugen Voicu, co-fondator al companiei, listarea Meta Estate Trust este un obiectiv strategic care va fi îndeplinit indiferent de contextul geo-politic, din dorinţa de respectare a angajamentelor anterioare.

“Chiar şi în actualul context geo-politic şi economic, investiţiile în imobiliare reprezintă active de refugiu. În cadrul Meta Estate Trust, aplicăm un model de business rezilient, care asigură o diversificare atât geografică, cât şi pe segmente de piaţă şi, ca atare, o diminuare a riscurilor, aspecte extrem de importante într-un context schimbător”, subliniază Eugen Voicu.

Compania şi-a majorat capitalul social la 75 mil. lei, fiind împărţit în 75 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 1 leu. Aceasta majorare este ultima cu alocare de acţiuni preferenţial care sunt plafonate la valoarea 11.250.000 de acţiuni, în timp ce numărul total de acţionari ai companiei a ajuns la la 136.

“Atingerea unui capital social de 75 de milioane de lei a fost gândită, ca şi obiectiv de business, pentru primii doi ani de la înfiinţare. Cu toate acestea, la nici un an de la lansarea Meta Estate Trust, am atins această ţintă, fapt ce confirmă, o dată în plus, succesul modelului de business”, a subliniat  Eugen Voicu.

Meta Estate Trust are, în acest moment, investiţii active de circa 14 milioane de euro în 17 proiecte rezidenţiale în oraşe precum Bucureşti, Constanţa, Sibiu, Iaşi, Braşov şi în staţiunile de pe litoral. Compania combină avantajele în investiţii imobiliare cu cele ale pieţelor de capital prin crearea unui instrument financiar care oferă lichiditate şi în care orice investitor poate accesa randamentele oferite de piaţa imobiliară, indiferent de capitalul de care dispune.

Iniţiatorii proiectului Meta Estate Trust sunt Eugen Voicu – prin Certinvest Management Solutions, Ionuţ Nicolescu – preşedinte SVN România, Adrian Stanciu – membru fondator al Kiwi Finance si Erudio şi Ascendis Consulting, compania Delta Studio – prin antreprenorii Dragoş Bonea şi Alex Bonea şi Cosmin Mizof. De asemenea, compania dispune de sprijinul unui Advisory Board format din cinci acţionari: Ilinca Von Derenthall, Marian Alecu, Andreea Păun, Marius Scuta şi Viorel Nica.

 


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO