Afacerile CRH, viitorul proprietar al fabricilor Lafarge din Medgidia şi Hoghiz, au urcat cu 18%

17 iun 2015 Autor: Ioan Dornescu

Grupul irlandez CRH, care va prelua busi­nessul local al Lafarge în contextul me­gafu­ziunii dintre producătorul francez şi com­pe­titorii elveţieni de la Holcim, a înre­gis­trat anul trecut afaceri totale de 121 mil. lei (27,5 mil. euro) în Ro­mânia, prin cele două firme pe care le deţine pe piaţa autohtonă, Elpreco Cra­iova şi Ferro­beton, din Negoieşti, Prahova. Rulajul cumulat de anul trecut este mai ma­re cu 18,5% faţă de nivelul raportat în 2013, reiese din rapor­tările de la Ministerul Finanţelor.
 
Elpreco, achiziţionată de CRH la finele lui 2007 de la fondul american de investiţii Broadhurst, a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 95,1 mil. lei (21,6 mil. euro), în creş­tere cu 9% faţă de 2013. Produ­că­torul de materiale de construcţii şi-a redus puter­nic piederile în 2014, la 0,1 mil. lei, de la re­zul­tatul negativ de 4,8 mil. lei (1,1 mil. euro) din anul anterior. Compania din Craiova are un număr mediu de 400 de salariaţi.
 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.06.2015

 
Cuvinte cheie:
afaceri
, fabrici
, medgidia
, craiova
, producator
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide