Constructii & Imobiliare

AFI Europe demarează construcţia proiectului rezidenţial AFI City, în zona Bucureştii Noi din Capitală

AFI Europe demarează construcţia proiectului...

Autor: Cristina Bellu

12.02.2018, 11:39 1944

Grupul israelian de investiţii în real-estate AFI Europe, care şi-a consolidat prezenţa pe piaţa locală prin malluri şi clădiri de birouri, va demara în următoarele două luni prima etapă a lucrărilor de construcţii pentru proiectul rezidenţial AFI City în cartierul Bucureştii Noi din Capitală, în uma obţinerii autorizaţiei de construcţie.

Ne-am extins activitatea pe piaţa din România prin dezvoltarea primului nostru proiect rezidenţial în Bucureşti. În prezent, construim 1.000 de apartamente în Belgrad, Cracovia, Riga şi Praga (...).Ne dorim să aducem acest lucru şi în România., spune David Hay, CEO AFI Europe România.

Prima etapă a proiectului va cuprinde 190 de apartamente, deservite de 228 de locuri de parcare supraterane.

Bulevardul Bucureştii Noi este una dintre cele mai verzi zone din capitală, cu acces rapid la principalele artere de circulaţie din oraş, Bulevardele Bucureştii Noi, Ion Mihalache, Poligrafiei şi Drumul Naţional 1 (DN1), precum şi la Parcul Bazilescu sau lacurile Străuleşti şi Griviţa. Staţia de metrou situată chiar în faţa construcţiei face ca proiectul să fie una dintre cele mai bine conectate locaţii din Bucureşti.   

Proiectul rezidenţial AFI City va avea în total circa 1.700 de apartamente şi 2.000 de locuri de parcare supraterane şi subterane. Blocurile de locuinţe vor face parte dintr-un proiect cu utilizare mixtă, care se va extinde pe un teren de 148.000 de metri pătraţi.

Din ansamblul mixt, alături de segmentul rezidenţial - denumit AFI City - ar trebui să facă parte alături de 2.200 de apartamente şi un viitor centru comercial de 6.000 de metri pătraţi.

Pe terenul pe care David Hay va ridica acest ansamblu a fost în trecut fabrica Laromet, unde se produceau semifabricate din cupru şi aliaje ale cuprului, întinsă pe o suprafaţă de 155.000 mp. AFI Europe l-a achiziţionat în 2007, contra sumei de 77,5 mil. euro. La acea vreme, compania spunea că investiţia totală în proiectul mixt ar ajunge la circa 500 de milioane de euro.

AFI Europe are pe piaţa locală centrul comercial AFI Palace Cotroceni şi AFI Palace Ploieşti, precum şi un ansamblu de cinci clădiri de birouri lângă mallul din Bucureşti alături de proiectul comercial AFI Braşov aflt în construcţie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO