Constructii & Imobiliare

Ali Ergun Ergen şi o divizie a Alpha Bank extind cu 40% suprafaţa mall-ului din viitorul proiect imobiliar Timişoara Centrum

Ali Ergun Ergen şi o divizie a Alpha Bank extind cu 40%...

Autor: Ioan Dornescu

29.09.2015, 11:41 1455

Alpha Group Investments, o divizie a grupului Alpha Bank, şi TBE Business Solutions, o companie condusă de Ali Ergun Ergen, unul dintre cei mai cunoscuţi manageri de malluri din România, vor să extindă cu 40%, până la 70.000 de metri pătraţi, suprafaţa centrului comercial din cadrul proiectului imobiliar Timişoara Centrum pe care vor să-l construiască în vestul ţării.

Anunţat în urmă cu aproape două luni, proiectul Timişoara Centrum, a cărui construcţie ar urma să înceapă la finalul acestui an sau începutul anului viitor, va necesita o investiţie de 90 de milioane de euro şi va cuprinde un centru comercial de 70.000 de metri pătraţi şi o clădire de birouri de 10.000 de metri pătraţi. Iniţial, suprafaţa anunţată pentru centrul comercial era de circa 50.000 de metri pătraţi, însă dezvoltatorii au decis să mărească zona de retail în urma cererilor din piaţă. 

“Suntem parte dintr-un proces de o mare amploare. Timişoara Centrum este un produs viu (…). Datorită noilor sale caracteristici, a interesului tot mai crescut din partea pieţei, proiectul a avut o evoluţie fără precedent”, a spus Ali Ergun Ergen.

Proiectul va cuprinde, printre altele un country club de 3.000 mp, un cinema multiplex, o zonă de divertisment, precum şi un operator do-it-yourself, care va ocupa circa 10.000 mp.

“Important este că o pondere considerabilă (în procesul de pre-închiriere – n.red.) au avut-o cererile din partea retailerilor de modă care nu sunt prezenţi în oraş. (…) În ce priveşte clădirea de birouri, suntem într-o fază avansată a negocierilor, având acorduri de pre-închiriere pentru 50% din suprafaţă”, a mai spus Ali Ergun Ergen. Executivul a condus businessul Anchor Group, proprietarul centrelor comerciale Bucureşti Mall şi Plaza România, dar a preluat pentru un mandat de şase ani şi operaţiunile Băneasa Developments.

Timişoara este unul dintre cele mai efervescente oraşe din perspectiva anunţurilor privind viitoare proiecte imobiliare.

În prezent Iulius Mall, al omului de afaceri Iulian Dascălu, este singurul centru comercial din oraşul bănăţean, însă în următoarea perioadă la Timişoara va fi deschis centrul comercial Shopping City Timi­şoara al dezvoltatorului NEPI, în timp ce alte două proiecte de malluri au fost anunţate pentru oraşul din vestul ţării: Timişoara Plaza al grupului israelian Plaza Centers, respectiv Timişoara Centrum. De asemenea, Dascălu va construi în jurul Iulius Mall din Timişoara un proiect imobiliar mixt de 220 de milioane de euro, ce va purta numele Openville.

                                                                                      

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO