Constructii & Imobiliare

Anchor, proprietarul centrelor comerciale Bucureşti Mall şi Plaza România, ia 80 mil. euro de la Banca Transilvania pentru refinanţarea segmentelor de retail şi office ale grupului

Affan Yildirim, director general, membru al Consiliului de Administraţie al Anchor Grup

Affan Yildirim, director general, membru al Consiliului de Administraţie al Anchor Grup

Autor: Cristina Bellu

07.03.2022, 14:22 1730

Anchor Grup, dezvoltatorul primelor două malluri din România – Bucureşti Mall şi Plaza România – a obţinut o finanţare de 80 de milioane de euro de la Banca Transilvania pentru refinanţarea segmentelor de retail şi office ale grupului.

Compania semnează astfel una dintre cele mai importante finanţări bancare acordate în ultimii ani pentru jucătorii din piaţa imobiliară locală.

“Parteneriatul nostru cu BT este un semn pozitiv pentru piaţa de real estate, nu doar pentru grup, ci şi pentru toţi investitorii activi din ţară şi pentru potenţialii investitori imobiliari străini interesaţi de România. Disponibilitatea capitalului local este, de asemenea, un semn al maturităţii pieţei imobiliare din România, în a cărei putere credem cu tărie, şi este de natură să încurajeze această tendinţă şi să o transfere şi către alte industrii", spune Affan Yildirim, director general, membru al Consiliului de Administraţie al Anchor Grup şi membru al Consiliului de Administraţie al Shopping MallDova.

Creditarea bancară rămâne cea mai importantă şi, până în prezent, cea mai eficientă sursă de finanţare din România accesată de industria de real estate, adaugă la rândul său Cosmin Călin, director executiv Mari Clienţi Corporativi din cadrul Băncii Transilvania.

Anchor Grup a investit, din 2013 încoace, peste 16 milioane de euro în cele două centre comerciale din Capitală.

În septembrie 1999 se deschidea Bucureşti Mall, în zona Vitan, un proiect de 40.000 de metri pătraţi. Cinci ani mai târziu, al doilea centru comercial modern de pe piaţa locală îşi deschidea uşile, tot sub egida Anchor Group. Era vorba de Plaza România. Între timp, în mai bine de două decenii, România a ajuns la peste 130 de malluri.

În ultimii ani investiţiile Anchor Grup au vizat şi sectorul rezidenţial. Acestea au început în 2009 cu InCity Residences, care include peste 500 de apartamente în patru blocuri. Cel de-al doilea proiect rezidenţial finalizat este Pallady Towers, care dispune de peste 200 de apartamente în două clădiri. La ora actuală, ansamblul rezidenţial Select Residences – cu peste 300 de apartamente aflate în trei imobile - este proiectul în dezvoltare al companiei, pe acest segment.

Portofoliul Anchor Grup include, de asemenea, clădirile de birouri Anchor Plaza, Plaza România Offices şi Metropol Plaza, care se află încă în lucru.

 


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO