Constructii & Imobiliare

Andrei Creţu, fondatorul 7card, a dezvoltat o platformă de acces la spaţii de unde se poate lucra remote. „Vrem să fim un Airbnb al birourilor”

Andrei Creţu, fondatorul 7card, a dezvoltat o platformă...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

09.09.2020, 11:24 665

Andrei Creţu, fondatorul reţelei 7card, de acces la sălile de fitness, a investit 200.000 de euro într-o platformă care agregă locuri în care se poate lucra remote. Proiectul poartă numele Pluria şi va deveni disponibil în următoarele două săptămâni, sub forma unei aplicaţii.

„Ideea ne-a venit acum vreo trei luni şi am început să o implementăm în urmă cu două luni. Ne aşteptăm ca activitatea să devină mai intensă la începutul anului 2021. Vrem să fim un Airbnb al birourilor”, spune Andrei Creţu.

Pluria se va lansa simultan în Bucureşti, Cluj-Napoca, Berlin şi Madrid şi funcţionează doar în sistem B2B (business to business), adresându-se aşadar doar companiilor, care, la rândul lor, pun la dispoziţie serviciile propriilor angajaţi.

„Companiile cu care am vorbit au spus că le este util să ştie de unde lucrează fiecare angajat. Ne dorim să ne mişcăm repede şi să ne extindem şi în alte metropole din Europa.”

Până acum, Pluria are încheiate parteneriate cu 30 de spaţii, care sunt clădiri de birouri, spaţii de coworking, business lounge-uri din hoteluri şi cafenele de unde se poate lucra. Patru hoteluri din reţeaua Accor şi cafeneaua Beans & Dots din Bucureşti se numără printre primii clienţi.

„Se poate plăti punctual, la fiecare utilizare, sau se pot încheia abonamente. În medie, o zi de lucru în reţeaua Pluria ajunge la 12 de euro. După calculele noastre, costul pentru un angajat într-o clădire de birouri de clasa A ajunge la 450-600 de euro pe lună, pe când folosind Pluria ar ajunge la maximum 170 de euro pe lună, deci reducerea este semnificativă”, mai spune Andrei Creţu.

Până în sfârşitul anului 2020, el vrea să ajungă la 20 de clienţi, companii care să acceseze serviciile Pluria. Până acum, negocierile purtate sunt cu firme în principal din IT şi tehnologie, de la companii mici, cu 20 de salariaţi, până la unele cu echipe de 2.000 de oameni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO