Constructii & Imobiliare

Apartamente noi din Cluj s-au ieftinit cu 2%

Apartamente noi din Cluj s-au ieftinit cu 2%

Autor: Laurentiu Cotu

06.08.2013, 13:40 492

Apartamentelor noi scoase la vânzare în Cluj-Napoca s-au ieftinit în luna iulie cu aproape 2% faţă de luna precedentă, de la 886 de euro la 871 de euro pe metru pătrat, potrivit sitelui imobiliare.ro.

Declinul a fost determinat în cea mai mare parte de segmentul apartamentelor noi, în condiţiile în care, marja de scădere pentru apartamentele vechi din Cluj a fost mai temperată, respectiv de 0,9%. Astfel, preţul apartamentelor vechi scoase la vânzare în Cluj-Napoca a scăzut de la 977 de euro la 968 de euro pe metru pătrat util.

Proprietarii de apartamente vechi cu trei camere din Cluj au redus preţurile cu 1,9%, până la 945 de euro mp util, iar unităţile locative cu două camere s-au ieftinit cu 1,3%, de la 993 de euro la 980 de euro mp util. Pe de altă parte, garsonierele au avut o evoluţie diametral opusă, scumpindu-se în luna iulie cu 2% faţă de luna anterioară, până la 1.030 euro mp util.

Indicele imobiliare.ro reprezintă preţul exprimat în euro pe metru pătrat de suprafaţă utilă al apartamentelor de vânzare situate în blocuri de apartamente, cu destinaţie rezidenţială, pe baza anunţurilor publicate pe site de către agenţiile imobiliare şi proprietari. Indicele este disponibil pentru oraşele Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Timişoara şi Iaşi. Portalul Afacerilor Imobiliare este proprietatea companiei RealMedia Network din Timişoara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO