Constructii & Imobiliare

ArcelorMittal Galaţi va furniza tablă pentru unul dintre cele mai spectaculoase poduri pietonale din Europa

.

.

Autor: Cristina Bellu

03.10.2017, 10:52 528

ArcelorMittal Galaţi, cel mai mare combinat siderurgic din ţară, a devenit furnizor de tablă pentru podul pietonal de la Gara Køge Nord din Danemarca, unul dintre cele mai spectaculoase proiecte de acest tip din Europa.

"Acest lucru demonstrează nu numai că oţelul nostru este un material al vieţii ci şi că tabla groasă produsă la Galaţi poate fi utilizată în orice proiect major de infrastructură, inclusiv în cele lansate în România.", spune Bruno Ribo, Director General al ArcelorMittal Galaţi.

Proiectat de un consorţiu format din casele de arhitectură Cobe şi Dissing + Weitling, podul a fost deja nominalizat pentru mai multe premii europene de design şi este construit de Bladt Industries, un client tradiţional din Danemarca al ArcelorMittal.

Atunci când va fi finalizat, podul pietonal va avea o lungime de 225 de metri, o lăţime de 9,5 metri şi va lega la înălţime toate peroanele de la staţia Køge Nord, deservind astfel peste 8.000 de pietoni zilnic.

Construcţia prezintă pereţi de sticlă pe latura nordică pentru a oferi vederi panoramice de 180° asupra peisajului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO