Constructii & Imobiliare

AstraZeneca a prelungit cu cinci ani contractul pentru birourile din proiectul Bucharest Business Park deţinut de austriecii de la CA Immo

Claudia Cetăţoiu, senior consultant Office Department JLL România

Claudia Cetăţoiu, senior consultant Office Department JLL România

Autor: Cristina Bellu

02.12.2020, 11:16 317

Producătorul farmaceutic AstraZeneca a extins cu cinci ani contractul de închiriere pentru cei 1.280 metri pătraţi de spaţii de birouri din cadrul proiectului Bucharest Business Park, deţinut de austriecii de la CA Immo.

“Într-o piata în care sistemul de munca hibrid este preponderent, determinând tot mai multe companii să-şi regândească strategiile privind spaţiile de birouri, AstraZeneca şi-a păstrat suprafaţa de birouri  iniţială în urma procesului de renegociere a contractului cu CA Immo. Este evident ca strategiile diferă de la un domeniu la altul şi sunt şi companii care îşi reduc suprafeţele de birouri ocupate, însă credem că este important pentru orice chiriaş să vadă lucrurile pe termen lung, pentru momentul în care angajaţii se vor întoarce în birou”, spune Claudia Cetăţoiu, senior consultant Office Department JLL România, care a reprezentat AstraZeneca în procesul de renegociere a tranzacţiei.

AstraZeneca este o companie globală, cu sediul central în Cambridge, Marea Britanie, care operează în peste 100 de ţări.

În Bucureşti, în primele nouă luni au fost tranzacţionaţi 163.000 metri pătraţi de birouri, 44,5% din total reprezentând renegocieri/reînnoiri ale contractelor existente. Situaţia este explicată prin prisma faptului că 2020 a reprezentat un an în care multe companii care au spaţii de birouri închiriate au ajuns la finalul perioadelor contractuale, arată datele transmise de reprezentanţii JLL.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO