Constructii & Imobiliare

Au apărut deja problemele la construcţia liniei de cale ferată Gara de Nord - Aeroportul Otopeni: Proprietarii de terenuri şi imobile din proximitate se plâng că noua construcţie le va afecta proprietăţile

Au apărut deja problemele la construcţia liniei de cale ferată Gara de Nord - Aeroportul Otopeni: Proprietarii de terenuri şi imobile din proximitate se plâng că noua construcţie le va afecta proprietăţile

Autor: Laura Albu

09.07.2019, 12:47 1015

Proprietarii terenurilor şi imobilelor din apropierea liniei de cale ferată Bucureşti Nord – Aeroportul Internaţional Henri Coandă susţin că noua construcţie le va afecta proprietăţile.

CFR a dat asigurări că noua construcţie nu va afecta proprietăţile şi nici accesul la acestea, însă marţi, în şedinţa publică care a avut loc la Ministerul Transporturilor, cei care deţin terenuri în zonă au afirmat că situaţia este una contrară.

„Solicităm, aşa cum cere legea, o expropriere dreaptă, justă, la valoarea reală imobiliară. Ni se propune doar 2% din valoarea proprietăţii pentru că ni se cere doar o fâşie pentru expropriere, neluându-se în calcul şi casa, care devine nelocuibilă. Noi vom fi păgubiţi total. Dorim să fim expropriaţi total, pentru că nu avem cum să ne trăim viaţa în felul acesta. Ni se dictează, practic, viaţa în acest fel”, afirmă Roxana Marişcu, una dintre persoanele afectate de lucrări. Aceasta a mai afirmat că a investit peste 200 de mii de euro în locuinţă şi se aşteaptă la o devalorizare totală a imobilului, întrucât nimeni nu ar mai vrea să se mute într-o astfel de zonă. Marginea viaductului va fi construită la 6 metri de fereastra casei, fiindu-i expropriaţi 126 de metri pătrăţi din terenul deţinut, a mai explicat locatara.

Reprezentanţii CRF şi ai Ministerului Transporturilor au afirmat că vor analiza toate plângerile şi vor oferi răspunsuri ulterior, spunând că toate demersurile realizate sunt în baza legii, iar cei nemulţumiţi pot apela, de asemenea, la o clarificare a situaţiei în instanţă.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA spune că modernizarea liniei de cale ferată Bucureşti Nord – Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti respectă standarde de proiectare şi prevederile legislaţiei în vigoare, iar noua construţie nu va afecta nici proprietăţile şi nici accesul la acestea.

AFACERI DE LA ZERO