Constructii & Imobiliare

Austriecii de la CA Immo au dat startul lucrărilor la proiectul de birouri de 75 mil. euro din zona Orhideea

Austriecii de la CA Immo au dat startul lucrărilor la...

Autor: Andreea Neferu

08.10.2015, 12:35 1389

Fondul de investiţii austriac CA Immo, care are mai multe clădiri de birouri în Bucureşti, a început construcţia unui proiect de birouri în apropierea staţiei de metrou Grozăveşti din Capitală, în urma unei investiţii totale de 75 de milioane de euro.

Proiectul, care poartă denumirea Orhideea Towers, va avea o suprafaţă închiriabilă de 37.000 de metri pătraţi şi va include două turnuri de birouri. Construcţia a început luna aceasta cu lucrările de fundaţii şi se va încheia în 2017, antreprenorul proiectului fiind compania Octagon, controlată de oamenii de afaceri Alexandros Ignatiadis şi Paschalis Paganias.

“Portofoliul actual pe care îl deţinem în Bucureşti a fost ocupat aproape integral în ultimii ani. De aceea, pentru a putea da curs solicitărilor de extindere ale chiriaşilor actuali, am decis să ne consolidăm poziţia prin dezvoltarea unui nou proiect de birouri”, a spus Marian Roman, managing director al CA Immo România. Conform unor surse din piaţa imobiliară, unul dintre chiriaşii Orhideea Towers ar urma să fie BCR, cea mai mare bancă locală, care caută soluţii pentru aducerea într-un singur loc a operaţiunilor din Bucureşti. 

Terenul pe care va fi construit proiectul Orhideea Towers se află la inter­secţia dintre Splaiul In­de­pendenţei şi Şoseaua Orhideelor, în dreptul pasajului Basarab, la intrarea în campusul universitar Regie.

Zona Orhideea din Capitală se prefigurează ca viitor pol de birouri, mai mulţi dezvoltatori anunţând că vor să construiască aici parcuri de afaceri.

CA Immo deţine clădirile de birouri Opera Center 1 şi 2, River Place, Europe House şi Bucharest Business Park, care totalizează o suprafaţă închiriabilă de circa 106.000 de metri pătraţi.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO