Constructii & Imobiliare

Austriecii de la Leier, care au preluat Brikston, cumpără şi producătorul de cărămizi Siceram Sighişoara, un business de 86 mil. lei

Austriecii de la Leier, care au preluat Brikston,...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

30.10.2019, 14:02 662

Compania austriacă Leier, care a cumpărat anul trecut producătorul de cărămizi Brikston Iaşi, achiziţionează şi Siceram Sighişoara, activă în acelaşi domeniu, potrivit unui anunţ făcut de Consiliul Concurenţei.

Tranzacţia aşteaptă avizul Consiliului Concurenţei.

Siceram are o fabrică de cărămizi (cu o capacitate de producţie de 880 de metri cubi pe zi), o fabrică de ţiglă (4.000 de metri pătraţi pe zi), o fabrică de buiandrugi şi o linie de produse artizanale, unde se lucrează la comandă, pentru recondiţionarea unor monumente istorice. Toate aceste facilităţi de producţie se află în Sighişoara.

Cifra de afaceri a Siceram în 2018 a fost de 86 de milioane de lei, în creştere cu aproape 10% faţă de anul anterior, iar profitul net a fost de aproximativ 10 milioane de lei, în creştere cu 20% faţă de 2017, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO