Constructii & Imobiliare

Austriecii de la Leier, care au preluat Brikston şi Siceram, investesc 25 mil. euro în două fabrici noi de materiale de construcţii, în Arad şi Cluj

Austriecii de la Leier, care au preluat Brikston şi...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

24.08.2020, 11:40 1782

Grupul austriac Leier, care a cumpărat în România companiile Brikston şi Siceram, are în derulare investiţii de peste 25 de milioane de euro în două fabrici de betoane, în judeţele Cluj (localitatea Câţcău) şi Arad (localitatea Şimand). Banii sunt direcţionaţi şi către o secţie nouă de prefabricate din beton la Brikston Iaşi, precum şi către dezvoltarea şi tehnologizarea proceselor de producţie în fabricile pe care Leier le are deja în portofoliul local.

„Am dat startul a două noi investiţii pe plan local, unde vom fabrica noi produse din beton”, spune Cristian Suciu, director general Leier Rom.

Leier Rom, compania prin care este operată activitatea din România a grupului austriac, a avut în 2019 o cifră de afaceri de 23,7 mil. lei (aproximativ 5 mil. euro), în creştere cu 25% faţă de anul precedent. Compania a avut pierderi de 2,1 milioane de lei, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe, unde numărul mediu de angajaţi raportat pentru 2019 este 45.

Rezultatele se referă la activităţile de producţie de prefabricate din beton – elemente de cofraj, zidărie, elemente pentru sisteme de canalizări, dale, pavele, coşuri de fum, borduri, panouri fonoabsorbante şi alte produse.

Leier şi-a făcut intrarea pe piaţa locală cu o fabrică în comuna Unirea din judeţul Alba (la sud de Cluj-Napoca). Unitatea a început să producă în iunie 2006 elemente pentru zidărie şi cofraj din beton, pavele, borduri, elemente pentru sisteme de canalizare. În 2018, austriecii au cumpărat producătorul de cărămizi Brikston Iaşi de la fondul de investiţii ADM Capital, iar în 2019 şi-au consolidat poziţia prin achiziţionarea Siceram Sighişoara, singurul producător de ţiglă şi blocuri ceramice din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO