Constructii & Imobiliare

Austriecii de la Strabag preiau echipa dezvoltatorului clădirii Sky Tower şi al mall-ului Promenada şi intră în forţă în real estate

Austriecii de la Strabag preiau echipa dezvoltatorului...

Autor: Andreea Neferu

23.09.2015, 11:20 6881

Grupul austriac Strabag, liderul pieţei de construcţii din România, va intra în zona de dezvoltări imobiliare, după ce a preluat echipa locală a Raiffeisen Evolution, compania austriacă ce a dezvoltat cea mai înaltă clădire din Bucureşti, Sky Tower, precum şi centrul comercial Promenada Mall, care a fost vândut ulterior către NEPI.

“Noii angajaţi vor fi integraţi în filiala românească a grupului, Strabag SRL, şi vor constitui o divizie separată. Din punct de vedere organizatoric, această nouă entitate devine parte a diviziei de dezvoltare imobiliară a grupului Strabag, divizie care include şi activitatea companiei germane de dezvoltări imobiliare Strabag Real Estate”, potrivit reprezentanţilor Strabag.

Mutarea vine în contextul în care grupul Strabag deţine începând cu anul 2003 o participaţie de 20% în cadrul Raiffeisen Evolution.

“România este una dintre ţările cu cele mai bune perspective economice din regiune. Iar noi vedem aici un potenţial deosebit”, a spus Thomas Hohwieler, directorul diviziei corporate de dezvoltare imobiliară din cadrul Strabag.

Printre proiectele imobiliare dezvoltate de Strabag se numără birourile “Dancing Towers” din Hamburg, Milaneo din Stuttgart şi Astoria din Varşovia. Austriecii au dezvoltat 450 de proiecte imobiliare în Germania şi Austria şi de curând au “atacat” şi piaţa poloneză.

Strabag a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 181 de milioane de euro în România, în scădere cu 44% faţă de 2013 după ce compania a încheiat mai multe proiecte de anvergură pe plan local, iar comenzile noi pe care austriecii le-au preluat nu au apucat în 2014 să se reflecte în volumul de lucrări total.

Grupul austriac Strabag este prezent în România în sectorul construcţiilor prin mai multe companii, printre care Strabag SRL, Strabag AG, Drumco Timişoara sau ARL Cluj.

Strabag a făcut parte, alături de francezii de la Vinci şi grecii de la Aktor, din consorţiul desemnat să construiască în concesiune autostrada Comarnic-Braşov, prima şosea din România realizată cu sprijin financiar privat. Proiectul de concesiune a eşuat însă în această vară, după ce statul a anulat procedura motivând că nu şi-ar fi putut respecta angajamentele faţă de Comisia Europeană şi FMI privind indicatorii macroeconomici (deficit bugetar şi datorie publică).

Pe segmentul de infrastructură de transport, cele mai importante proiecte la care Strabag lucrează în prezent sunt autostrada A3 Ogra-Ungheni, construcţia unui tronson de cale ferată între Vinţu de Jos şi Simeria, precum şi o serie de reabilitări de drumuri. Pe partea de construcţii civile şi industriale, principalele proiecte pe care compania le construieşte sunt birourile Oregon Park ale dezvoltatorului Portland Trust, condus de britanicul Robert Neale, precum şi fabrica de cutii de viteze Daimler, laserul de la Măgurele ELI-NP sau Catedrala Mântuirii Neamului.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO