Constructii & Imobiliare

Avocaţii de la RTPR au asistat compania de investiţii Oresa în preluarea parcului logistic şi industrial Solo Iaşi de la grupul Tester, controlat de omul de afaceri Bogdan Piţigoi

Cosmin Tilea (Counsel) şi Ianita Ţui (Counsel), RTPR

Cosmin Tilea (Counsel) şi Ianita Ţui (Counsel), RTPR

Autor: Cristina Bellu

18.03.2021, 15:02 131

Firma de avocatură RTPR a asistat fondul de investiţii suedez Oresa în preluarea parcului logistic şi industrial Solo Iaşi de la Grupul Tester aflat în proprietatea omului de afaceri Bogdan Piţigoi. Pe lângă procesul de achiziţie, societatea de avocatură a acordat asistenţă cumpărătorului şi cu privire la finanţarea tranzacţiei.

Echipa RTPR care s-a ocupat de achiziţie i-a inclus pe Costin Tărăcilă (Managing Partner), Alina Stăvaru (Partner), Ianita Ţui (Counsel), Bogdan Cordoş (Senior Associate), Cristi Porojanu, Andreea Stoiciu, Codrina Simionescu şi Ioana Ilie (Associates), iar echipa de finanţare a fost formată din Alexandru Retevoescu (Partner), Cosmin Tilea (Counsel) şi Andreea Stoiciu (Associate).

Oresa, o firmă de investiţii cu rădăcini suedeze, este prezentă în România începând cu 1997. De atunci a investit circa 200 mil. euro pe piaţa locală, în circa 15 companii. Acum în portofoliu se mai găsesc companiile La Fântâna (FMCG), RBC (IT) şi Kiwi Finance (financiar). Fondul a făcut în 2019 două exituri, de la Somaco (materiale de construcţii) şi rtc (birotică). Acţionarii suedezi din spatele Oresa Ventures mai deţin în România afacerea din servicii medicale Medicover (clinici şi spital) şi Synevo (businessul de laboratoare).

Grupul Tester este una dintre cele mai vechi afaceri antreprenoriale din România, fiind înfiinţat acum 28 de ani şi având investiţii în domenii diferite cum ar fi auto, birouri, industrial, asigurări, logistică şi transporturi.

Casa de avocatură RTPR este recunoscută pentru experienţa sa extinsă în tranzacţii cu fonduri de investiţii, în ultimii ani fiind implicată în majoritatea tranzacţiilor de private equity derulate în România, asistând deopotrivă cumpărătorii şi vânzătorii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO