Constructii & Imobiliare

Avocatul Francisc Peli: Sentimentul este că piaţa imobiliară se află în acelaşi punct în care era în 2005

Francisc Peli, managing partner al firmei PeliFilip: Avem în prezent 63 de avocaţi şi anul acesta probabil ne vom apropia de pragul de 70 de avocaţi. Am vrut să ajungem la o mărime la care să ne putem implica în orice proiect.

Francisc Peli, managing partner al firmei PeliFilip: Avem în prezent 63 de avocaţi şi anul acesta probabil ne vom apropia de pragul de 70 de avocaţi. Am vrut să ajungem la o mărime la care să ne putem implica în orice proiect.

Autor: Cristi Moga

11.02.2015, 00:06 334
Avocatul Francisc Peli, managing partner al firmei PeliFilip şi unul dintre cei mai reputaţi consultanţi juridici din sectorul imobiliar, apreciază că piaţa locală de real estate se află la începutul unui nou ciclu de creştere, tendinţă manifestată printr-un interes mai mare pentru achiziţii de terenuri şi o creştere a apetitului de finanţare din partea băncilor.
 
„Activitatea în piaţa imobiliară a pornit din nou destul de bine. Sentimentul este că sectorul se află în acelaşi punct în care era în 2005, şi anume, este o perioadă de construcţie, în care foarte multă lume încearcă să securizeze terenuri în zone bune şi se bate din nou la uşa băncilor. Ce lipseşte încă este un nou end-buyer. Piaţa ar fi mai corectă dacă ar fi mai mult de doi jucători activi (alături de NEPI şi GlobalWorth – n.red.)“, a declarat Francisc Peli pentru ZF.
 
Avocatul de 39 de ani a fost implicat într-o serie de tranzacţii de mari dimensiuni, precum vânzarea clădirii America House din Piaţa Victoriei, înainte de venirea crizei, iar mai recent i-a asistat pe suedezii de la Skanska la vânzarea primei clădiri a proiectului Green Court către fondul de investiţii GlobalWorth, condus de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas.
 
O altă tranzacţie importantă în care avocaţii firmei PeliFilip au fost implicaţi în ultima perioadă este achiziţia subsidiarei locale a grupului Volksbank de către Banca Transilvania, instituţie financiară care a devenit în ultima perioadă un client important al firmei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO