Constructii & Imobiliare

Bookster, platforma care administrează un serviciu de livrare de cărţi împrumutate, semnează cu dezvoltatorul Genesis Property pentru un spaţiu în YUNITY Park, proiect care urmează să fie finalizat în prima parte a anului viitor

Bookster, platforma care administrează un serviciu de...

Autor: Cristina Bellu

15.11.2022, 11:39 285

Bookster, afacere cunoscută pentru serviciul care intermediază legătura între bibliotecile fizice şi angajaţii com­pa­niilor,  a semnat cu Genesis Property, compania deţinută de Liviu Tudor, cel mai mare proprietar român de birouri, pentru închirierea unui spaţiu în proiectul YUNITY Park din Capitală, pe o perioadă de 10 ani, începând din luna decembrie.

Dezvoltatorul a demarat în aprilie transformarea parcului de business Novo Park, situat în zona de Nord a Bucureştiului, în YUNITY Park, un concept nou de real estate, care va fi finalizat în primele luni din 2023, cu o investiţie totală de 50 de milioane de euro.

„Privim cu entuziasm la sinergiile fireşti care se vor dezvolta în cadrul a ceea ce noi numim comYunity şi la impactul social şi cultural important pe care aceste parteneriate îl vor avea în rândul generaţiilor viitoare”, spune Maria Tudorică, Commercial Real Estate Manager, Genesis Property.

Bookster este prima platformă care aduce cărţile mai aproape de oameni şi îi inspiră să se dezvolte personal şi profesional prin lectură. Comunitatea adună aproape 130.000 de abonaţi care au acces la cărţi de top din lume şi se bucură de recomandări personalizate de lectură, promptitudine în livrare şi accesibilitate.

„Sperăm că noul birou Bookster să ne susţină în a ne duce şi mai departe misiunea de a inspira oamenii să îşi descopere visurile şi să le atingă prin lectură. Pentru noi, cu siguranţă acest spaţiu este un vis împlinit”, spune Teodora Rădulescu, CEO Bookster.

La interior, proiectul YUNITY Park include spaţii de co-working şi co-living, un centru de conferinţe cu o capacitate totală de 540 de locuri, o cafenea-restaurant de 190 de locuri, precum şi zone de divertisment, fitness şi spaţii special amenajate pentru socializare şi relaxare.  

Parcarea exterioară din complex urmează să fie transformată într-o zonă verde complet reamenajată, cu un design futurist, pe o suprafaţă totală de 7.500 de metri pătraţi. Spaţiul va include un amfiteatru pentru evenimente outdoor, cu o capacitate de 220 de locuri în gradene, dar şi o pădure urbană de 1.000 de metri pătraţi unde angajaţii vor putea susţine inclusiv întâlniri de lucru.

Toate cele şapte clădiri din YUNITY Park, cu o suprafaţă închiriabilă de 75.000 de metri pătraţi, în care intră zonele de co-living şi food hall, sunt încadrate în clasa A de eficienţă energetică, au certificarea BREEAM – Very Good şi vor obţine IMMUNE Building Standard™ - Rezilient, 5 stele din 5. Standardul IMMUNE™ recomandă o investiţie într-un sistem Healthy by Design, format dintr-o reţea de dispozitive, tehnologii şi echipamente specializate implementate atât la nivelul clădirii, cât şi în spaţii destinate situaţiilor de urgenţă (cameră de carantină şi de izolare, depozit de urgenţă.

Genesis Property deţine şi administrează peste 150.000 de metri pătraţi de spaţii de birouri de clasa A, în clădirile Novo Park şi West Gate Business District din Bucureşti, ocupate de chiriaşi precum HP, Accenture, Societe Generale, Citibank, Ericsson, Garanti BBVA, Infineon, Luxoft, Yokogawa, Siemens şi Alpha Bank, unde lucrează peste 20.000 de angajaţi. 

Compania este, de asemenea, dezvoltatorul primului campus studenţesc privat din România, West Gate Studios, şi al unităţii de cazare de 4 stele Studio One Accommodation Suites.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO