Constructii & Imobiliare

Brikston şi Siceram, fabricile din Iaşi şi Sighişoara controlate de producătorul austriac de materiale de construcţii Leier, fuzionează de la 1 ianuarie. CEO Leier: Marcăm o etapă importantă în dezvoltarea afacerilor în România

Brikston şi Siceram, fabricile din Iaşi şi Sighişoara...

Autor: Cristina Bellu

18.12.2020, 10:32 538

Grupul austriac Leier, unul dintre cei mai mari competitori de pe piaţa materialelor de construcţii, anunţă fuziunea celor două companii cu profil ceramic din portofoliul său - Brikston Construction Solutions şi Siceram, începând cu data de 1 ianuarie 2021.

Odată cu finalizarea procesului, activităţile celor două companii vor continua sub entitatea Brikston Construction Solutions, cu două puncte de lucru, coordonate de Adrian Mînzat la Iaşi şi Mihaela Hadiner la Sighişoara.

Decizia întăreşte planurile de dezvoltare strategică ale grupului în România, susţinute şi de Thomas Ebner, CEO-ul companiei, care a anunţat interesul austriecilor pentru viitoare investiţii sau achiziţii la nivel naţional.

“Această fuziune marchează o etapă importantă în dezvoltarea afacerilor Leier în România, Grupul devenind astfel unul dintre cei mai mari producători de materiale de construcţii din ţară. Fuziunea demonstrează capacitatea Grupului de a face investiţii de succes şi de a dezvolta fiecare punct de lucru, integrându-l în Grupul Leier. Credem cu tărie în potenţialul pe care piaţa românească îl are şi, tocmai de aceea, ne îndreptăm atenţia către fiecare punct de lucru al nostru şi implicit către piaţa pe care acesta îl deserveşte”, spune Thomas Ebner.

În 2018, austriecii au cumpărat producătorul de cărămizi Brikston Iaşi de la fondul de investiţii ADM Capital, iar în 2019 şi-au consolidat poziţia prin achiziţionarea Siceram Sighişoara, singurul producător de ţiglă şi blocuri ceramice din România.

“Procesul de fuziune dintre cele două fabrici ale deţinute de Leier este o etapă de dezvoltare la nivelul întregului Grup, ce ne permite unificarea politicilor şi lărgirea portofoliului atât de produse ceramice cât şi de produse prefabricate din beton”, adaugă Adrian Mînzat, director general Leier Brikston.

Mihaela Haidiner, director general Leier Siceram, consideră la rândul său că fuziunea dintre Siceram şi Brikston fundamentează prezenţa companiei de la nivel naţional şi vine ca un răspuns firesc şi strategic la planurile de dezvoltare regională ale Grupului. “Această nouă etapă reprezintă pentru noi un proces de accelerare a capabilităţilor şi o oportunitate de dezvoltare a portofoliului”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO