Constructii & Imobiliare

Primăria Capitalei începe lărgirea străzii Fabrica de Glucoză, ruta folosită zilnic de mii de corporatişti pentru a intra în Barbu Văcărescu şi Pipera

Autor: Roxana Rosu

20.01.2015, 00:08 2436

Unul dintre cele mai im­portante proiecte de infra­structură care vor fi de­marate de Primăria Capitalei în 2015 vizează lărgirea stră­zii Fabrica de Glucoză, a declarat la ZF Live Ion Dedu, directorul pentru infrastructură din Primăria Capitalei, referindu-se la ruta pe care vin şi pleacă de la muncă miile de corporatişti care lucrează în zona Pipera.

„Este una dintre cele mai dificile zone. Proiectul va ameliora şi situaţia actuală de pe strada Dimitrie Pompeiu. Zona se va aglomera şi mai mult în următorii ani pentru că vor fi finalizate încă 3-4 clădiri de birouri, plus un cartier rezidenţial. Plus că toată zona dincolo de şoseaua Petricani este antamată pentru un proiect imobiliar de mari dimensiuni. Este nevoie neapărat de această lărgire“, a explicat Dedu.

Oficialul primăriei a adăugat că proiectul se află în faza de achiziţie a lucrărilor, etapă care se va încheia probabil în luna aprilie, iar lucrările prevăd extinderea de la două la patru benzi.

În ceea ce priveşte proiectele aflate deja în construcţie, potrivit lui Dedu, sistemele de pasaje de la Piaţa Presei Libere, respectiv Piaţa Sudului, vor fi finalizate în acest an.

Proiectul de la Piaţa Presei Libere are în vedere amenajarea unui pasaj rutier şi a două pasaje pietonale, care vor fluidiza zona şi fluxul de vehicule spre alte zone.

În plus, la sfârşitul lunii decembrie ar trebui să se încheie lucrările la Piaţa Sudului, inclusiv pasajul rutier care leagă calea Văcăreşti de strada Niţu Vasile, subtra­versând Şoseaua Olteniţei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO