Constructii & Imobiliare

Bulgaria îşi construieşte propriul Las Vegas, o investiţie de 800 milioane de euro

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

23.02.2015, 00:00 3606

Investitori din Hong Kong intenţionează să înceapă în primăvară construirea celui mai ambiţios proiect turistic din Bulgaria şi să transforme un teren de golf dintr-un sat aflat la periferia Sofiei într-unul dintre cele mai moderne şi variate complexuri de divertisment din Balcani, scrie Novinite.

„Las Vegasul” bulgăresc se va afla la aproximativ 20 de kilometri de capitală şi va pune la dispoziţia turiştilor hoteluri de lux, cazinouri, un parc acvatic, un mall, un centru sportiv, precum şi alte atracţii. Lucrările sunt programate să înceapă cel târziu în mai, iar investiţia este estimată la peste 1,6 miliarde de leva (800.000.000 de euro).

Al doilea proiect ca amploare este Destination Rila, o megastaţiune de schi situată în munţii Rila din sud-vestul Bulgariei care se va întinde pe o suprafaţă de 5.500 de hectare. Valoarea proiectului, un joint-venture francezo-bulgar, este estimată la 1,2 miliarde de leva (600.000.000 euro).

De asemenea, un fond de investiţii din Rusia intenţionează să construiască un centru de reabilitare în Separeva Banya, un oraş din sud-vestul Bulgariei situat la poalele munţilor Rila, care va putea trata până la 2.000 de pacienţi pe zi. Costurile proiectului sunt estimate la 75 de milioane de leva (38 milioane euro). Sebastian Tănase

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO