Constructii & Imobiliare

Bursă. One United ia în calcul vânzarea One Herăstrău Office. Tranzacţia este estimată la 23-25 milioane de euro

Bursă. One United ia în calcul vânzarea One...

Autor: Bogdan Alecu

21.07.2022, 00:07 1988

One United Properties, cel mai activ dezvoltator de pe piaţa locală, ia în calcul vânzarea clădirii One Herăstrău Office din zona Aviaţiei din Capitală, aceasta fiind evaluată la 23-25 mil. euro. Printre cei care analizează posibilitatea achiziţiei se numără şi ungurii de la Indotek, conform datelor din piaţa imobiliară. Tot Indotek a cumpărat de la One United şi clădirea One Victoriei Center din proximitatea Pieţei Victoriei.

Din clădirea de birouri One United deţine efectiv 20%, iar restul de 80% este deţinut de mai mulţi investitori. În vara anului 2020 atunci când One United a cumpărat clădirea denumită la acea vreme Office1 de la Conarg, compania controlată de Valentin Vişoiu, era evaluată la 15 mil. euro.

One Herăstrău Office este o clădire de birouri nouă, cu 7 etaje, 1 etaj tehnic şi 3 etaje de parcare subterane, având o suprafaţă închiriabilă de 8.116 mp, 144 de locuri de parcare şi se află în proximitatea proiectelor rezidenţiale One Herăstrău Towers şi Neo Herăstrău Park construite tot de One United în aceeaşi zonă.

În plus, pe aceeaşi stradă Daniel Danielopolu se află şi sediul MOL România.

Calculele din 2020 arătau că în cazul în care clădirea One Herăstrău Office ar fi închiriată integral - cum este acum cazul, iar aceasta ar fi vândută cu un randament investiţional de 7%, valoarea clădirii ar fi de 21 mil. euro, cu o chirie medie lunară de circa 16 euro/mp, potrivit calculelor ZF. La un preţ de 23 mil. euro randamentul investiţional ar fi de 6,2%, printre cele mai mici din ultimul an.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO