Constructii & Imobiliare

C&W Echinox: Activitate de dezvoltare din retail a fost modestă în 2021, fiind livrate doar trei proiecte de mici dimensiuni, dar investiţiile par să revină în 2022

C&W Echinox: Activitate de dezvoltare din retail a fost...

Autor: Roxana Rosu

08.11.2021, 11:53 141

Activitatea de dezvoltare de pe piaţa de retail a fost modestă în primele nouă luni din 2021, fiind livrate doar trei proiecte de mici dimensiuni, însă au avut loc noi intrări de retaileri şi dezvoltatori, aflaţi la prima investiţie în România, potrivit datelor companiei de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.

În total, au fost livrate la nivel naţional noi spaţii comerciale cu o suprafaţă cumulată de circa 31.300 mp până la sfârşitul lunii septembrie, stocul de retail modern menţinându-se astfel la circa 4,04 milioane de metri pătraţi, reflectând o densitate medie de 209 mp / 1.000 locuitori.

În T3 a fost livrat primul centru comercial dezvoltat de grupul polonez Scallier în România, Funshop Park Roşiorii de Vede (6.500 metri pătraţi).

Acesta se adaugă la celelalte două scheme de retail lansate în prima jumătate a anului – Sepsi Value Center, cu 16.300 metri pătraţi, dezvoltat de Prime Kapital şi MAS Real Estate, şi Fashion House Pallady faza 1, de 8.500 metri pătraţi, dezvoltat de Liebrecht & Wood.

Şi pe segmental retailerilor au avut loc noi intrări în acest an, respectiv My-K, magazine de produse cosmetice, care a deschis prima unitate în Timişoara, şi Anson’s, companie de îmbrăcăminte multi-brand pentru bărbaţi, membră a grupului Peek & Cloppenburg Dusseldorf, care şi-a făcut intrarea în România, în Bucureşti, în complexul Sun Plaza.

În prezent sunt în construcţie proiecte noi sau extinderi ale celor existente cu o suprafaţă totală de 120.000 metri pătraţi şi a căror livrare este aşteptată pentru sfârşitul anului 2022, în timp ce alte scheme importante cumulând mai mult de 460.000 metri pătraţi se află în stadii diferite de planificare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO