Constructii & Imobiliare

C&W Echinox: Apetitul pentru investiţii imobiliare continuă să fie ridicat, tranzacţii de circa 1,2 mld. euro fiind în diverse stadii de negociere. România încă oferă randamente peste pieţele vecine

C&W Echinox: Apetitul pentru investiţii imobiliare...

Autor: Roxana Rosu

22.08.2022, 10:26 237

 

Apetitul pentru investiţii în active imobiliare rămâne la cote înalte, în prezent existând în diverse stadii de negociere tranzacţii cu active generatoare de venit cu o valoare cumulată de circa 1,2 miliarde de euro, arată datele companiei de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.

De la începutul anului, volumul tranzacţiilor cu active imobiliare a totalizat peste 600 milioane de euro, din care 315 milioane de euro reprezintă volumul tranzacţionat în primul semestru, în timp ce în perioada iulie – august, caracterizată o perioadă cu o activitate mai scăzută, au fost închise tranzacţii de circa 300 de milioane de euro.

”Interesul pentru achiziţii imobiliare în scop investiţional rămâne ridicat în ciuda creşterii accelerate a dobânzilor bancare, investitorii cu acces la capital văzând în plasamentele imobiliare instituţionale o bună modalitate de a se proteja de efectele inflaţiei. În acest context, lichiditatea pietei rămâne la un nivel ridicat şi cele mai multe tranzacţii aflate în curs de negociere continuă fără modificări semnificative. Clădirile de birouri, cea mai tranzactionată categorie de active în ultimii patru ani, îşi menţin atractivitatea pe fondul revenirii treptate a angajaţilor la birou, un interes ridicat fiind manifestat însă şi pentru parcuri de retail sau magazine de tip big box.”, a spus Cristi Moga, Head of Capital Markets Cushman & Wakefield Echinox.

În prima jumătate a anului, clădirile de birouri au fost cele mai tranzacţionate active, cu 65% din volum, acestea fiind urmate de proprietăţile de retail (17%) şi din domeniul hotelier (6%).

Cea mai mare tranzacţie înregistrată în primul semestru a fost achiziţia de către grupul austriac S Immo a Expo Business Park, proiect de birouri cu o suprafata inchiriabila de 41.500 metri pătraţi dezvoltat de Portland Trust in zona Expoziţiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO