Constructii & Imobiliare

C&W Echinox: Dezvoltatorii imobiliari au cumpărat terenuri de 170 mil.euro în acest an în Bucureşti pentru apartamente, birouri sau proiecte mixte.”Am observat că unii proprietari de terenuri au demarat proiecte pe cont propriu”

C&W Echinox: Dezvoltatorii imobiliari au cumpărat...

Autor: Roxana Rosu

19.12.2019, 15:59 640

Marii dezvoltatori imobiliari au continuat să fie activi în Bucureşti pe parcursul anului 2019 şi au cumpărat terenuri necesare pentru proiecte de peste 6.000 de locuinţe şi 130.000 mp de birouri, valoarea tranzacţiilor fiind estimată la 170 milioane de euro, respectiv un preţ mediu de 470 euro/mp, potrivit datelor companiei de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.

 „În 2019 s-a reconfirmat interesul dezvoltatorilor pentru proiecte de birouri, concretizat prin preocuparea de a-şi securiza pipeline-ul pentru anii viitori. Şi pe segmentul rezidenţial se confirmă acelaşi lucru, observând chiar extinderea zonelor de interes şi acoperirea unor dezvoltatori, care au făcut achiziţii mult mai variate şi în afara zonelor clasice de interes. În ceea ce priveşte profilul cumpărătorilor, am remarcat intrarea unor dezvoltatori din alte oraşe pe piaţa din Bucureşti, cât şi decizia unor proprietari de terenuri să demareze proiecte pe cont propriu, poziţionându-se ca noi dezvoltatori în piaţă. Această dinamică a pieţei ne confirmă faptul că piaţa a rămas solidă, conferind o notă optimistă şi pentru anul următor.”, a spus Alexandru Mitrache, Head of Transactions, Land & Investment, Cushman & Wakefield Echinox.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO