Constructii & Imobiliare

C&W Echinox: Investitorii imobiliari noi au făcut achiziţii de 1,5 mld.euro în România în ultimii 5 ani, o treime din valoarea tranzacţiilor de pe piaţa locală

Autor: Roxana Rosu

17.02.2020, 13:57 147
Piaţa imobiliară locală a atras în ultimii cinci ani peste 20 de investitori străini noi, cei mai activi dintre aceştia realizând achiziţii cu o valoare cumulată de circa 1,5 miliarde de euro, aproape o treime din totalul tranzacţiilor derulate începând cu 2015,  potrivit datelor companiei de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.

 „În timp ce în Polonia, Cehia şi Ungaria observăm tranzacţii care stabilesc noi yield-uri record, randamentele din România încă nu au înregistrat o tendinţă semnificativă de comprimare. Sunt semnale evidente că pentru cele mai bune active cu un preţ sub 50 de milioane de euro randamentele încep să se stabilizeze sub nivelul de 7% şi ne aşteptăm ca această tendinţă să fie urmată în următoarele 12 luni şi de activele mari, nou livrate, cu valori de peste 100 de milioane de euro. Această evoluţie stabilă şi volatilitatea redusă reflectă un nou nivel de maturitate al pieţei locale, oferind investitorilor o marjă suplimentară atractivă comparativ cu alte pieţe din Europa Centrală şi de Est.”, a declarat Tim Wilkinson, Partener, Capital Markets, Cushman & Wakefield Echinox.

Din punct de vedere al volumelor investite, cei mai activi jucători noi din piaţa imobiliară locală au fost în ultimii cinci ani grupurile MAS Real Estate, Atterbury şi Lion’s Head Investments, cu acţionariat sud-african, Cerberus, Morgan Stanley şi White Star din Statele Unite ale Americii, respectiv GIC (Singapore) şi CIC (China).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO