Constructii & Imobiliare

C&W Echinox: Piaţa investiţională rămâne robustă şi în perioada pandemiei, cu tranzacţii de 400 mil. euro în ultimele luni. ”România a fost văzută ca o piaţă marginală a Europei Centrale şi de Est, dar ne aşteptăm ca acest statut să fie modificat”

C&W Echinox: Piaţa investiţională rămâne robustă...

Autor: Roxana Rosu

10.09.2020, 13:10 295

Piaţa investiţională din România a rămas robustă în perioada pandemiei, tranzacţiile semnate în ultimele săptămâni având o valoare cumulată de peste 400 de milioane de euro, apreciază consultanţii firmei Cushman & Wakefield Echinox.

În acelaşi timp, lichiditatea în Bucureşti rămâne mai scăzută faţă de Varşovia, Praga şi Budapesta, iar până când acest lucru se va schimba, investitorii încă vor avea semne de întrebare cu privire la posibilităţile de a face exit din investiţiile realizate în momentul în care îşi doresc să facă acest lucru.

„Succesele înregistrate în ultimele luni vor trimite un mesaj pozitiv cu privire la evidenta maturizare a pieţei locale, reflectată de aceste tranzacţii. România a fost, în general, văzută ca o piaţă marginală a Europei Centrale şi de Est, dar ne aşteptăm ca acest statut să fie modificat într-o direcţie pozitivă. Treptat, observăm un număr mai mare de investitori care înţeleg faptul că România oferă randamente atractive pentru proprietăţi de o calitate ridicată, cu preţul unei uşoare ajustări a coeficientului de risc, comparativ cu pieţele principale din Europa Centrală şi de Est.”a spus Bogdan Gubandru, Director Investment Agency, Cushman & Wakefield Echinox.

Printre contractele încheiate recent se numără achiziţia proiectului de birouri Floreasca Park din Bucureşti de către un consorţiu format din Resolution Property şi Zeus Capital, în timp ce AFI Europe a finalizat preluarea portofoliului de birouri detinute de NEPI Rockcastle, respective proiectele Floreasca Business Park, The Lakeview, Aviatorilor 8 (toate în Bucureşti) şi City Business Center din Timişoara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO