Constructii & Imobiliare

Calea Victoriei „se zbate“ între branduri de lux precum Gucci sau Hugo Boss şi magazine în ruină. Cum au ajuns „victimele” legii bulinele roşii

Calea Victoriei „se zbate“ între branduri de lux...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

29.08.2018, 00:07 2296

Circa zece spaţii comerciale stau închise de mai mulţi ani pe Calea Victoriei, fără să fie valorificate, unele dintre ele aflându-se în ruină.

Toate sunt „victimele“ legii cunos­cute ca „legea bulinei roşii“, care a interzis continuarea activităţii aface­rilor ale căror spaţii se aflau în clădiri încadrate în categoria pericolelor publice în cazul unui cutremur.

„Am avut două magazine pe Calea Victoriei care ne-au fost închise din cauza acestei legi. Primăria a spus că acordă sprijin pentru consolidarea clădirilor, însă în multe dintre acestea, la etajele superioare, locuiesc oameni care nu sunt de acord cu reabilitarea“, spune Antigona Dragomir, acţionar al producătorului de încălţăminte Com­art, care are două spaţii închise pe Calea Victoriei.

Comart mai are încă două foste ma­gazine în Bucureşti, închise din ace­laşi motiv, în noiembrie 2015. Toate sunt spaţii deţinute de com­panie, spre deosebire de alte situaţii, în care spaţiile au fost închiriate.

Diferenţele dintre diferitele zone de pe Calea Victoriei se văd şi în nivelul chiriilor: în zona hotelurilor Radisson şi Hilton, chiria ajunge la 55 euro/mp, în vreme ce, puţin mai departe spre Piaţa Victoriei, chiria se situează la puţin peste 10 euro/mp.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO