Constructii & Imobiliare

Cât de înghesuit trăiesc românii. Aproape jumătate din familiile româneşti trăiesc în una sau două camere. 40% din familiile cu trei persoane trăiesc în maximum două camere

Cât de înghesuit trăiesc românii. Aproape jumătate...

Autor: Liviu Popescu

12.01.2016, 12:58 1268
Aproape jumătate din familiile româneşti (46%) trăiesc în una sau două camere, iar în oraşe, ponderea creşte chiar la 57%, potrivit unui studiu de piaţă realizate de BCR Locuinţe, una dintre cele două bănci cu activitatea de economisire-creditare.
 
O pondere de 40% din familiile cu trei persoane trăiesc în maximum două camere, 32% din familiile cu patru persoane îşi trăiesc existenţa într-o locuinţă cu maximum două camere. În cazul familiilor cu cinci camere, procentajul este de 20% şi tot 20% şi în cazul celor formate din şase persoane.
 
“Ne oprim un moment şi încercăm să ne imaginăm traiul zilnic al unei familii de patru sau şase persoane într-un apartament de două camere: cum se odihnesc aceşti oameni? Cum mănâncă? Ce posibilităţi de intimitate există? Unde îşi ţin lucrurile? Unde se pregătesc pentru şcoală sau pentru muncă? Cum gestionează preferinţele divergente? Cum e atmosfera generală? În mod curios, tema densităţii excesive în locuinţele româneşti lipseşte din discuţiile publice şi nu pare să preocupe pe nimeni, în afară de locatarii în cauză”, a declarat doctor Petre Datculescu, Directorul IRSOP (Institutul Român de sondare a opiniei publice).
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO