Constructii & Imobiliare

CBRE: Aproximativ 500.000 mp de spaţii logistice au fost închiriate în prima jumătate a anului 2022, cu 38% mai mult decât in aceeaşi perioadă din 2021; 70 de hectare de teren au fost vândute, mai ales pentru proiecte rezidenţiale

CBRE: Aproximativ 500.000 mp de spaţii logistice au fost...

Autor: Roxana Rosu

16.08.2022, 10:23 106

Aproximativ jumătate de milion de mp de spaţii logistice au fost închiriate în primul semestru al anului, cu 38% mai mult decât în perioada similară din 2021 şi de trei ori mai mare faţă de prima jumătate a anului 2019, arată un raport al companiei de consultanţă CBRE.

Raportat la anul record 2020, când aproape 1 mil. mp au fost închiriaţi, activitatea totală de închiriere din prima jumătate a anului 2022 reprezintă 52% din totalul spaţiilor închiriate.

Rata de neocupare din sectorul industrial şi logistic îşi menţine trendul descendent, atingând o medie de 3,1% în ţară şi 2,8% în Bucureşti.

„Creşterea rapidă a stocului modern, cererea excepţională pentru închiriere menţinută de doi ani şi jumătate şi interesul dezvoltatorilor din logistică de a acoperi noi zone din ţară confirmă faptul că piaţa industrială a României reuşeşte să se alinieze cu pieţele mature din Europa Centrală şi de Est. Rata scăzută de neocupare şi noi proiecte importante aflate în derulare sunt indicatori de continuitate ai aceluiaşi ritm pe piaţa industrială”, spune Victor Răchită, Head of Industrial & Logistics în cadrul CBRE România.

Cea mai mare suprafaţă preînchiriată, de aproape 88.000 mp, a fost în S1 în judeţul Prahova.

Pe regiuni, 60% din totalul suprafetei închiriate a fost în Bucureşti, urmat de regiunea Sud (22%), Vest/Nord-Vest (16%) şi regiunea Centrală a ţării (3%).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO