Constructii & Imobiliare

CBRE: Investiţiile imobiliare au totalizat 395 mil. euro în S1, 88% din tranzacţii vizând birouri. ”Sunt multiple oportunităţi aflate la vânzare, proiecte care au o valoare de peste 350 mil.euro”

CBRE: Investiţiile imobiliare au totalizat 395 mil. euro...

Autor: Roxana Rosu

13.08.2020, 16:32 181

Volumul investiţiilor imobiliare din România a totalizat aproximativ 395 mil. euro în prima jumătate a anului 2020, cu 17% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, clădirile de birouri fiind cele mai căutate, reprezentând 88% din volumul tranzacţionat, potrivit companiei CBRE.

„Clădirile de birouri continuă să atragă atenţia investitorilor, în special proiectele aflate în Bucureşti. În prezent, sunt multiple oportunităţi aflate la vânzare pe piaţa de birouri, proiecte care totalizează o valoare cumulată de peste 350 mil. euro, de diferite dimensiuni şi amplasate în multiple zone, de la centru-vest până la Piaţa Victoriei”, a declarat Gijs Klomp, Head of Investment Properties în cadrul CBRE România.

Valoarea medie a unei tranzacţii imobiliare a fost de 30 mil. euro, puţin peste media de 26 mil. euro înregistrată în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Spre deosebire de trendul remarcat în 2019, în prima jumătate a acestui an proiectele imobiliare din Bucureşti au dominat activitatea de investiţii, o singură tranzacţie fiind încheiată în afara Capitalei (3% din volumul tranzacţionat).

În afară de birouri, care au reprezentat 88% din contracte, investitorii au tranzacţionat spaţii industriale (8%) şi proiecte mixte (2%).

În ceea ce priveşte yield-urile (randamentele investiţionale), acestea au rămas stabile în primul semestru, la 7% pentru spaţiile de birouri, respectiv 7,75% pentru spaţiile industriale. Pe segmentul spaţiilor de retail, unde apetitul investitorilor a scăzut din cauza pandemiei de COVID-19, yield-urile au continuat să crească uşor până la 7% la finalul primul semestru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO