Constructii & Imobiliare

CBRE: Investiţiile imobiliare din T1 s-au ridicat la 117 mil.euro în România, nivel similar cu cel din Ungaria, dar sub Cehia, Austria şi Polonia

CBRE: Investiţiile imobiliare din T1 s-au ridicat la 117...

Autor: Roxana Rosu

03.06.2019, 14:47 422

Volumul investiţiilor imobiliare din primul trimestru s-a ridicat în România la 117,5 milioane euro, nivel similar cu cel din Ungaria, unde s-au înregistrat 123 milioane de euro, dar sub pieţele din Cehia, Austria şi Polonia, potrivit datelor companiei de consultanţă CBRE.

Comparativ, investiţiilor din Slovacia au totalizat 86,5 milioane de euro în primele trei luni ale anului, în timp ce proiectele derulate în Cehia, Austria şi Polonia au depăşit 700 milioane de euro. Cea mai importantă tranzacţie din România vizează sectorul spaţiilor comerciale şi constă în achiziţionarea la nivel naţional a portofoliului de parcuri de retail al Prime Kapital, de către MAS Real Estate, printr-un acord de 113 milioane de euro.

„Am asistat la un prim trimestru mult mai bun decât în 2018, când în primele trei luni nu s-au înregistrat tranzacţii majore. Într-adevăr, tranzacţia celor nouă centre comerciale ale Prime Kapital este una dintre cele mai mari vânzări de portofoliu din ultimii ani. Totuşi, faptul ca aceasta a dominat primul trimestru la nivelul pieţei arată o anumită fragilitate a acesteia, dar şi o oportunitate de creştere” a declarat Răzvan Iorgu, Managing Director al CBRE România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO