Constructii & Imobiliare

CBRE: Mallurile din provincie au atras mai mulţi vizitatori decât cele din Bucureşti de la redeschidere. Situaţia se va menţine până în toamnă când se termină concediile şi revin studenţii în Capitală

CBRE: Mallurile din provincie au atras mai mulţi...

Autor: Roxana Rosu

24.06.2020, 11:04 197

Centrele comerciale din provincie au atrat în prima săptămână de la redeschidere mai mulţi vizitatori decât cele din Bucureşti, printre motive fiind distanţele mai mici şi faptul că achiziţiile online sunt mai puţin dezvoltate în afara Capitalei, arată o analiză CBRE.

„Am remarcat un comportament diferit de consum, atât ca vizită în mall, cât şi la nivel de achiziţie, oraşele regionale mari fiind peste media din Bucureşti, cu mai mult de 80% din trafic recâştigat. Sunt trei factori care ajută acest lucru. Logistica afiliată unei cumpărături online este mai puţin dezvoltată în afara Bucureştiului şi a impulsionat vânzările offline din oraşele secundare. Al doilea factor este dat de distanţele relativ mici din aceste oraşe, care permit clienţilor să ajungă rapid la mall, evitând mijloacele de transport în comun. Cel de-al treilea factor este dat de marketing şi comunicarea online”, a declarat Luiza Moraru, Head of Property Management CEE, CBRE.

Centrele comerciale cu suprafeţe de peste 15.000 de metri pătraţi, care totalizează aproximativ 3,7 milioane de metri pătraţi  de spaţiu construit la nivelul României, au fost redeschise pe 15 iunie aproape complet, cu excepţia cinematografelor şi zonelor de tip food court.

Redeschiderea a coincis cu lansarea perioadei de promoţii în marile magazine de fashion şi accesorii, acestea reprezentând 40-50% din suprafaţa unui centru comercial. Chiar şi în condiţiile unor creşteri considerabile ale vânzărilor online, magazinele au redeschis cu un stoc de marfă consistent.

„Mallurile care au comunicat în toată perioada de izolare şi care şi-au adaptat comunicarea noii normalităţi au câştigat o afinitate a publicului mai bună. De asemenea, obiceiurile de consum dobândite în ultimele luni nu trebuie desconsiderate sau minimizate, este necesar ca mallurile să livreze mesaje acolo unde consumatorul s-a obişnuit acum să le primească, în online şi cu precădere în social media”, a adăugat Luiza Moraru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO