Constructii & Imobiliare

Ce a adus nou pe piaţa de imobiliare Rezidenz, cartierul german în care trăiesc peste 800 de persoane, şi ce zone din Bucureşti vor atrage investiţii în anii următori

Bogdan Cernescu, director general al Ţiriac Imobiliare

Bogdan Cernescu, director general al Ţiriac Imobiliare

Autor: Bogdan Angheluţă

02.04.2017, 14:10 3826

Pe Şoseaua Banatului, la câteva minute de mers cu maşina de ieşirea din Bucureşti, o comunitate de peste 800 de persoane trăieşte în Rezidenz: Cartierul german. Proiectul din Chitila, a cărui dezvoltare a început în 2006, se pregăteşte să intre în cea de-a patra şi ultima fază şi să inaugureze alte 12 blocuri până la finalul acestui an. Bogdan Cernescu, director general al Ţiriac Imobiliare, vorbeşte despre ce a adus nou Rezidenz pe piaţa imobiliară şi despre zonele din Bucureşti care vor atrage investiţii în anii care vin.

Prima senzaţie pe care o ai când treci de poarta complexului este una de simetrie: blocurile de câteva etaje arată la fel, drumurile dintre ele sunt toate drepte, iar culorile nu ies prea mult în evidenţă. Fiecare bloc are numele unui oraş din Germania, iar străzile poartă numele unor râuri din aceeaşi ţară; sigur, e doar pentru plăcerea locatarilor, îmi explică şeful dezvoltatorului. Nu au vrut să îl încurce pe poştaş. Mai exact, spune Bogdan Cernescu, proiectul este o replică a unui proiect dintr-o suburbie a Stuttgartului.

„Am decis să-l amplasăm într‑un loc unde existau cât mai puţine restrângeri de natură urbanistică sau geografică. Era clar, Chitila era o destinaţie foarte bună, se ştia încă de atunci că accesul va fi îmbunătăţit în mod dramatic. Terenul avea o formă rectangulară, accesul la utilităţi era foarte facil pentru că aici existase o fabrică, Romceram. Era un teren bun, necontaminat. A contat şi colaborarea cu autorităţile locale, pentru că oraşele-satelit vor să atragă investitori.” Aşa a început povestea Rezidenz – cartierul german, în urmă cu mai bine de 10 ani.

Citiţi continuarea în revista Business Magazin

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO