Constructii & Imobiliare

Ce chirii aşteaptă sud-africanii care deţin Mega Mall de la proiectul care va schimba zona din jurul Arenei Naţionale, din Bucureşti

Ce chirii aşteaptă sud-africanii care deţin Mega Mall...

Autor: Cristi Moga

18.06.2014, 20:00 3900

Centrul comercial Mega Mall, aflat în construcţie în apropierea stadionului Arena Naţională din Bucureşti, implică o investiţie estimată la 165 de milioane de euro, iar proprietarii speră să îşi recupereze banii într-un termen de zece ani.

Astfel, sud-africanii de la NEPI, care deţin 70% din acest proiect, aşteaptă un nivel mediu al chiriilor de 19,4 euro/mp lunar, astfel că la un grad de ocupare de 100% şi o suprafaţă închiriabilă de 70.700 de metri pătraţi veniturile anuale din chirii sunt estimate la 16,5 mil. euro.

Spre comparaţie, veniturile din chirii ale mallului Băneasa Shopping City sunt de circa 36 de milioane de euro pe an, în timp ce proprietarii AFI Palace Cotroceni au încasări anuale de circa 30 de milioane de euro pe an. Chiriile din Mega Mall sunt astfel la un nivel mai apropiat de cele ale mallului Sun Plaza din Berceni, ale cărui venituri au fost în 2012 de 15,5 mil. euro.

Finalizarea proiectului Mega Mall, construit de firma Bog’Art, este programată în cel de-al doilea trimestru al anului viitor, iar cei de la NEPI afirmă că au deja un grad de ocupare de 85% pentru spaţiile centrului comercial.

NEPI mai are în construcţie două centre comerciale, unul dintre acestea fiind situat în cartierul Rahova din Bucureşti, unde nivelul mediu al chiriilor este de 13,6 euro/mp lunar. Astfel, proiectul de pe platforma Vulcan, a cărui finalizare este programată pentru cel de-al treilea trimestru al acestui an, ar urma să genereze încasări din chirii de 4,1 mil. euro pe an, valoarea investiţiei fiind de 47 mil. euro.

Pentru proiectul Shopping City Târgu-Jiu, a cărui finalizare este programată spre sfârşitul acestui an, nivelul mediu al chiriilor este de 9,2 euro/mp lunar, iar investiţia este estimată la 30 de milioane de euro.

Fiecare dintre aceste proiecte va avea un hipermarket Carrefour, grup alături de care NEPI deţine şi mallul Ploieşti Shopping City.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO