Constructii & Imobiliare

Ce se întâmplă? Sectorul rezidenţial nu se opreşte din cădere: minus 24% la cinci luni din 2018

Ce se întâmplă? Sectorul rezidenţial nu se opreşte...

Autor: Iulian Anghel

16.07.2018, 00:03 1624

În primele cinci luni din an, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut faţă de perioada similară din 2017 (serie brută) cu 1,3%, tras puternic în jos de sectorul rezidenţial, care a scăzu cu 23,9%.

Situaţia din sectorul rezidenţial care anul trecut creştea cu 75% ridică semne de întrebare asupra evoluţiei întregii economii pentru că, dacă oamenii nu mai cumpără case, înseamnă că ceva se întâmplă dincolo de cifrele care consemnează încă un avans al consumului care în ultimii cinci ani a ţinut în spate economia. Porivit datelor INS, volumul lucrărilor de construcţii ca serie brută a scăzut pe total cu 1,3%, scădere reflectată în lucrările de construcţii noi (-5%).

Creşteri au fost la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 10,2% şi la lucrările de reparaţii capitale cu 3,2%. Pe obiecte de construcţii, clădirile rezidenţiale au scăzut cu 25,8%. Creşteri au fost la construcţiile inginereşti cu 12,2% şi la clădirile nerezidenţiale cu 3,9%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO