Constructii & Imobiliare

Ce se mai întâmplă pe piaţa imobiliară: Parterul noilor ansambluri rezidenţiale se reîmprospătează cu o nouă generaţie de chiriaşi

Ce se mai întâmplă pe piaţa imobiliară: Parterul...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

26.11.2021, 07:00 2582

Magazine şi servicii noi, altele decât clasicul Mega Image, încep să populeze parterul ansamblurilor reziden­ţiale care se construiesc în ultima perioadă în Bucureşti.

„Este oarecum firesc să beneficiem şi de alt gen de magazine în zone rezidenţiale, adică magazine speciali­za­te pe anumite categorii, care acoperă nevoi şi ocazii de consum zilnice, precum măcelării, mezelării, băcănii, coffee shops, cofetării, patiserii, brutării. Şi încă mai este loc pentru alte concepte care ori nu au apărut încă pe pia­ţă, ori sunt în faze timide de dezvoltare“, spune Cătălina Aldea, retail expert consultant şi managing partner la Aldea Consulting Vision.

Ferma Gruiu, ANA Pan, Imacoolat, Mai mult decât un dulce, Zoomserie sunt numai câteva nume care schimbă faţa retailului de la parterul blocurilor.

„Observăm tot mai des în ultima perioadă o tendinţă a dezvoltatorilor de a îmbina spaţiile rezidenţiale cu cele de retail, de socializare sau de activităţi fizice, iar aceasta deoarece comunităţile urbane solicită mai multă diversi­ta­te în mixul de chiriaşi comerciali existenţi în astfel de proiecte“, spune Mădălina Sava, consultant în departa­men­tul de retail al companiei CBRE România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO