Constructii & Imobiliare

Ce spune Dragoş Pavăl, CEO Dedeman, despre achiziţia birourilor AFI Park

Ce spune Dragoş Pavăl, CEO Dedeman, despre achiziţia birourilor AFI Park

Autor: Bogdan Alecu

01.06.2017, 12:06 2140

"Achiziţia birourilor AFI Park reprezintă primul pas pe care îl facem spre extinderea pe domeniul imobiliar"

AFI Europe Romania a semnat cu Dedeman, lanţul românesc de magazine de bricolaj, un antecontract de vânzare a clădirilor AFI Park 1-3. Acordul include şi opţiunea de vânzare a clădirilor AFI Park4&5. Valoarea totală a tranzacţiei este estimată la aproximativ 164 mil. euro.

"Proiectul AFI Park reflectă standardele noastre, pe care dorim să le atingem în toate afacerile noastre, aplicate sectorului de birouri. Am ajuns la concluzia că această achiziţie este cel mai sigur pas pe care îl putem face astăzi în domeniul imobiliar comercial, sector în care vrem să investim. în plus, considerăm că această investiţie va consolida grupul nostru şi activitatea noastră principală de comerţ cu amănuntul, împreună cu încrederea partenerilor noştri de afaceri existenţi şi viitori" a declarat Dragoş Pavăl, CEO Dedeman. Dedeman este liderul pieţei române de bricolaj şi este una dintre cele mai mari companii din România care deţine 45 de magazine cu vânzări estimate în acest an de 1,25 mld. EUR, în creştere cu 7% faţă de anul anterior.

„Încheierea tranzacţiei va marca prima vânzare a AFI Europe pe piaţa din România. Acesta este un pas important din punctul nostru de vedere ca dezvoltator internaţional care a investit mai mult de 500 mil. euro în România şi care dezvoltă, în prezent, trei noi proiecte importante: proiectul mixt AFI Braşov, care include un centru comercial de 45.000 mp şi birouri clasa A de 25.000 mp, birourile AFI Tech Park – 56.000 mp şi proiectul rezidenţial AFI City în Bucureştii Noi”, a declarat David Hay, CEO AFI Europe Romania.

AFI Europe Romania a fost consiliat de către Colliers International Romania, casa de avocatură NNDKP şi avocat Bianca Stamatoiu, în timp ce Dedeman a fost consiliat de către Popovici Niţu & Asociaţii.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO