• Leu / EUR4.9207
  • Leu / GBP5.7178
  • Leu / USD4.6726
Constructii & Imobiliare

Cea mai mare dezvoltare imobiliară din istoria României începe să fie dezvăluită - Iulian Dascălu vrea să construiască la Romexpo un proiect cu 14 clădiri de birouri, locuinţe, mall şi hotel de peste 2 miliarde de euro, unde vor lucra nu mai puţin de 20.000 de oameni

Cea mai mare dezvoltare imobiliară din istoria României începe să fie dezvăluită - Iulian Dascălu vrea să construiască la Romexpo un proiect cu 14 clădiri de birouri, locuinţe, mall şi hotel de peste 2 miliarde de euro, unde vor lucra nu mai puţin de 20.000 de oameni

Autor: Bogdan Alecu

27.12.2019, 00:02 23838

Iulian Dascălu, cel mai mare proprietar român de malluri, a demarat alături de Romexpo şi Camera de Comerţ şi Industrie a României primii paşi în vederea dezvoltării celui mai mare proiect imobiliar din istoria României, evaluat la peste 2 miliarde de euro.

Viitorul proiect de la Romexpo va integra centrul expoziţional şi va include 14 noi clădiri, inclusiv viitoarea cea mai înaltă clădire din România, alături de întreaga gamă de servicii necesare unui nou “mini-oraş“.

Proiectul de la Romexpo va integra dincolo de clădiri de birouri şi locuinţe, un nou mall, o piaţă destinată producătorilor locali, un hotel şi tote serviciile conexe.

Viitorul proiect va fi deservit de linia de metrou ce va fi construită spre Aeroportul Otopeni, iar conform planului întreaga zonă va beneficia de cel puţin zece străzi noi sau lărgite.

Grupul Iulius mai are deja experienţe anterioare în acest domeniu, finalizând de curând proiectul mixt Iulius Town din Timişoara după ce anterior a dezvoltat proiectul Palas din Iaşi – ambele transformând radical oraşele.

Potrivit documentaţiei depuse, pe terenul aflat în proprietatea Statului Român, trecut în administrarea Regiei Autonome “Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat – RAAPPS – şi dat în folosinţa gratuită a Camerei de Comerţ  şi Industrie a României şi a municipiului Bucureşti pe o perioadă de 49 de ani, se doreşte realizarea unui Plan Urbanistic Zonal prin care să se reglementeze condiţiile de construire ale unui Complex Multifuncţional.

Viitorul complex multifuncţional va include:

  1. Centru de afaceri – servicii financiar-bancare şi de asigurări, servicii avansate manageriale, tehnice şi profesionale – sedii de companii şi firme în clădiri specializate
  2. Centru cultural – centre de informare bibliotgecă/mediatecă/muzeu
  3. Centru expoziţional – pavilioane şi spaţii expoziţionale noi, reamenajare, reconfigurare, reabilitare pavilioane existente, centru de conferinţe
  4. Centru comercial şi de recreere – spaţii comerciale, spaţii de recreere – cazino, cluburi, cinema, centre de recreere, sport în spaţii acoperite, spectacole şi cinema de diferite capacităţi cu servicii anexe
  5. Locuire – locuinţe colective
  6. Anexe – parcaje subterane şi multietajate

Investiţia propune un proiect multifuncţional care să completeze oferta expoziţională cu alte activităţi comerciale, de servicii, recreaţionale şi culturale care vor atrage o varietate foarte mare de viziutatori.

Viitorul ansamblu prevede şi cel mai mare spaţiu destinat producătorilor şi comercianţilor autohtoni de tip “Fresh Market”, un centru al antreprenoriatului românesc şi centre de expoziţii.

Oferta va fi completată de un hotel de 5 stele cu spa.

Clădirile de birouri şi retail vor fi proiectate pentru a primi certificare verde.

În plus, întreg proiectul în care vor lucra peste 20.000 de oameni va fi deservit de o parcare cu peste 12.000 de locuri, cu o suprafaţă de 420.000 mp – va fi cea mai mare parcare din România.

Viitorul proiect va avea ca regim de înălţime 2S plus parter plus un Etaj, plus 8 etaje, plus 23 de etaje şi un record absoult de 41 de etaje – cu o înălţime maximă de aproape 180 de metri. Grupul Iulius deja construieşte în Timişoara cea mai înaltă clădire din România, care măsoară 155 de metri înălţime.

 
 
 
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9207
Diferență: -0,1826
Ieri: 4.9297
Azi: 4.6726
Diferență: -0,2668
Ieri: 4.6851
Azi: 5.7178
Diferență: -0,4197
Ieri: 5.7419
Azi: 4.9903
Diferență: -0,4766
Ieri: 5.0142