Constructii & Imobiliare

”Cea mai scumpă casă din lume” s-a vândut la discount de 43%. Celebra Villa Les Cedres de pe Riviera Franceză, deţinută de gigantul italian Campari, a fost vândută unui cumpărător anonim pentru 200 mil. euro, faţă de preţul de listă de 350 mil. euro

”Cea mai scumpă casă din lume” s-a vândut la...
05.08.2019, 12:05 2952

Gigantul italian Davide Campari-Milano a semnat o înţelegere preliminară să vândă vila istorică Les Cedres de pe riviera franceză pentru 200 de milioane de euro către un cumpărător care rămâne încă anonim, scrie Bloomberg. Preţul obţinut pe proprietate este mult sub suma cerută iniţial, vila fiind listată la 350 de milioane de euro. 

Vila se numără printre activele pe care producătorul italian de băuturi le-a cumpărat în 2016 odată cu achiziţia Grand Marnier Group, şi a fost supranumită ”cea mai scumpă locuinţă din lume”. 
 
 
Tranzacţia ar urma să se finalizeze spre finalul lunii octombrie, deşi există mai multe condiţii, inclusiv ca unul dintre membri familiei care controla Grand Marnier să părăsească proprietatea. 
 
Familia Marnier-Lapostolle a deţinut Villa les Cedres pe coasta franceză a oraşului Saint-Jean-Cap-Ferrat încă din 1920. Înainte, proprietatea era deţinută de regele Leopold al II-lea al Belgiei. 

Vila este înconjurată de o grădină botanică de 14 hectare, fiind ca o peninsulă a Mediteranenei între Nisa şi Monaco. 

Potrivit condiţiilor din achiziţia Marnier, Campari va păstra 80 de milioane de euro din tranzacţie, iar restul vor fi distribuiţi între acţionarii producătorului francez de băuturi, majoritatea fiind membri ai familiei Marnier-Lapostolle. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO